Base Logistics zet tarieven opslag en handling online

Base Logistics zet tarieven opslag en handling online
01-06-2015 09:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZWIJNDRECHT - Het Zwijndrechtse bedrijf Base Logistics heeft zijn tarieven voor opslag en handling van service parts met ingang van vandaag online gezet. Het is wereldwijd het eerste bedrijf dat dit doet. Na het invullen van gegevens als inslag- en uitslagaantallen, zien geïnteresseerden direct de verwachte maandelijkse tarieven op het scherm.

Base Logistics heeft voor deze stap gekozen omdat het vindt dat de markt transparanter en toegankelijker zou moeten zijn voor potentiële klanten.

Algemeen directeur Robin Voet: “Kleine tot middelgrote bedrijven denken vaak dat het uitbesteden van opslag en handling voor hen te duur of te ingewikkeld is. De praktijk is dat bedrijven door het in huis houden ervan juist veel verborgen kosten maken en grote risico’s lopen.”

Voet zegt dat hij verwacht dat nu meer bedrijven de weg naar het uitbesteden van opslag en handling zullen vinden. “We adviseren bedrijven over de manier waarop ze dat het beste kunnen doen. Uit ervaring weten we dat iedere organisatie kan besparen op logistiek, door dingen anders aan te pakken. Bij Service Parts Logistics is de besparing soms wel twintig tot dertig procent.”

Hogere kwaliteit, lagere kosten

Base Logistics werkt met het logistieke systeem Klairy en een team van logistieke experts. Het uitbesteden van opslag en handling aan Base Logistics betekent daardoor niet alleen maar het overdragen van de voorraad; Base Logistics biedt ook pro-actieve opvolging. Daarnaast is Base Logistics 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar.

Klanten van Base Logistics kunnen hierdoor ontspannen zakendoen en krijgen een hogere kwaliteit van leveren tegen lagere logistieke kosten.

Risico verkleinen

Klanten kunnen ervoor kiezen hun bestaande contracten met vervoerders aan te houden. Voor zendingen of wensen die niet in de huidige contracten passen, biedt Base Logistics de helpende hand met een onafhankelijk logistiek netwerk.

De logistieke experts van Base Logistics helpen snel en professioneel om de juiste oplossing te vinden. Base Logistics biedt inzicht in transport, voorraad en handling via één enkel systeem, het in eigen huis ontwikkelde Klairy.

Logistiek specialisten geven gericht advies om ervoor te zorgen dat klanten voldoen aan de steeds ingewikkelder wordende regelgeving en om het groeiende bedrijfsrisico te verkleinen. Alle benodigde documenten, zoals documenten die in verband met compliance nodig zijn, zijn beschikbaar in het logistieke systeem Klairy.

Vernieuwing huisstijl

Base Logistics laat het online zetten van de tarieven gelijk vallen met de introductie van een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Directeur Robin Voet: “We zijn elke dag bezig met het vernieuwen van onze organisatie en onze dienstverlening. Dan moet je huisstijl dat ook uitstralen. Vandaar de aanpassing.”

Base Logistics is in 1994 opgericht en is inmiddels een belangrijke speler op de logistieke markt geworden. De logistiek dienstverlener heeft een Control Tower in Zwijndrecht, een wereldwijd netwerk van vervoerders en strategische voorraadlocaties (SSL’s) en biedt diensten aan als transport, inventory management en value added logistics – zoals testing, kitting, RMA en IOR/EOR.

Tarieven online

De tarieven zijn te vinden via de website van Base Logistics.

©Foto: Base LogisticsNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden