Transport Online - Werkzaamheden Galecopperbrug komende week geïntensiveerd

Werkzaamheden Galecopperbrug komende week geïntensiveerd

Werkzaamheden Galecopperbrug komende week geïntensiveerd
30-05-2015 19:32 | Algemeen | auteur De Redactie

UTRECHT - Rijkswaterstaat intensiveert vanaf dit weekend de werkzaamheden aan de A12 Galecopperbrug bij Utrecht. De noodzakelijke reparaties aan het brugdek namen de afgelopen weken meer tijd in beslag dan vooraf was verwacht. Om de verloren tijd in te halen start de aannemer vanaf zondagochtend om 11.00 uur met de volgende fase: het stralen van het gerepareerde brugdek. Deze werkzaamheden gaan 24 uur per dag door. Hoewel dit werk plaats vindt in de werktent, is het geluid in de directe omgeving waarschijnlijk wel te horen. Naar verwachting zijn de straalwerkzaamheden op dinsdag 2 juni afgerond.

Stralen is een techniek om het brugdek schoon te maken en oneffenheden weg te werken. Dit is nodig voor het aanbrengen van het hogesterktebeton, een speciale betonsoort die Rijkswaterstaat gebruikt om de Galecopperbrug te versterken. Na het stralen wordt eerst de wapening aangebracht; het aanbrengen van het hogesterktebeton start op 9 juni 2015.

De Galecopperbrug is onderdeel van de A12 en overspant het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht. Met ruim 200.000 voertuigen per dag is de Galecopperbrug de op een na drukste brug van Nederland. Over de brug rijdt nu meer verkeer dan in de jaren 70 kon worden voorzien. Ook is het vrachtverkeer zwaarder geworden. Omdat dit tot schades in de brug heeft geleid, renoveert en versterkt Rijkswaterstaat tot eind 2015 de Galecopperbrug. Ook is de brug verhoogd om de doorvaarhoogte voor schepen te verhogen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions