Transport Online - Vandaag grote controle op internationale bussen

Vandaag grote controle op internationale bussen

Vandaag grote controle op internationale bussen
29-05-2015 16:58 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HAZELDONK - De Douane, Koninklijke Marechaussee en de politie houden vandaag een grote controle op internationale bussen. Drie personen zijn aangehouden voor bezit van een mogelijk vals paspoort en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. De controle gaat door tot middernacht.

Dagelijks rijden tientallen internationale buslijndiensten door Nederland en stoppen op verschillende locaties in Nederland. Deze lange afstandsbussen rijden onder andere naar Brussel, Barcelona, Londen, Milaan, Sarajevo, Berlijn en Praag. Ook over de weg voeren de criminelen hun activiteiten uit, zoals drugstransport, mensenhandel, vervoer gestolen goederen en vervoer contante geldstromen.

Ze gebruiken hierbij personenauto's, bestel- en vrachtwagens, maar ook touringcars.

Controlelocaties

De actie begon vanochtend om zes uur en duurt tot twaalf uur vannacht. Nabij de grensovergangen op de A1 bij De Lutte, A67 bij Venlo, de A16 bij Hazeldonk en A67 bij Eersel zijn de bussen gecontroleerd. In totaal zijn tot nu toe zestien bussen gecontroleerd en vierhonderd passagiers.

De documenten van alle inzittenden zijn gecontroleerd en hun bagage ging door de mobiele bagagescan. Naast de controle van de passagiers zijn ook de chauffeurs gecontroleerd en de benodigde documenten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,631
Diesel1,261

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions