Gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de Europese Unie en Georgië

Gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de Europese Unie en Georgië
29-05-2015 14:15 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BRUSSEL - De EU-ministerraad keurde vandaag op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een overeenkomst goed over een gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de Europese Unie en Georgië.

De Europese Unie en Georgië hebben op 2 december 2010 een luchtvaartovereenkomst ondertekend. Deze overeenkomst heeft als doel een geleidelijke liberalisering van de luchtvaartbetrekkingen tussen de Europese Unie en Georgië, in ruil voor een geleidelijke overname van de communautaire verworvenheden inzake luchtvaart door Georgië.

Dit gebeurde in het kader van het stappenplan dat de Raad van de Europese Unie in juni 2005 heeft vastgelegd, om het externe beleid van de Europese Unie op het vlak van de burgerluchtvaart te ontwikkelen.

Naast de vrijmaking van de markt zorgt deze overeenkomst voor een hoger en uniform niveau van veiligheid, beveiliging en luchtverkeersbeheer, dankzij de afstemming van de wetgeving van Georgië op die van de Europese Unie, en voor toepassing van de communautaire concurrentieregels.

Deze harmonisatie van de normen zou eerlijke concurrentievoorwaarden moeten bieden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden