Transport Online - Groningen Seaports en Niedersachsen Ports werken samen aan LNG-infra

Groningen Seaports en Niedersachsen Ports werken samen aan LNG-infra

Groningen Seaports en Niedersachsen Ports werken samen aan LNG-infra
29-05-2015 14:05 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GRONINGEN - Groningen Seaports en Niedersachsen Ports ondertekenden vandaag een letter of intent voor grensoverschrijdende samenwerking om een LNG-infrastructuur in de Eems-Dollard-regio te ontwikkelen. "De introductie van LNG als een schone, toekomstgerichte brandstof zorgt voor een perfecte balans tussen ecologie en economie. Het is beter voor de natuur en met name het Werelderfgoed de Waddenzee."

De ondertekening is bijgewoond door Maroš Šefčovič - Vicepresident van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Europese Energie-unie. Hij bezoekt de Energy Valley-regio als onderdeel van zijn 'Energy Union on Tour'.

Duurzame ontwikkeling

De havens richten zich op duurzame ontwikkeling en kijken naar een verantwoordelijk gebruik van kostbare grondstoffen, het verminderen van emissies op land en op zee en naar een langdurige ontwikkeling van de haven. Om dit te bereiken, willen de havens gezamenlijk scheepseigenaren en toeleveranciers ondersteunen bij hun transitie naar LNG, grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden opstarten voor de ontwikkeling van een LNG-infrastructuur en gezamenlijk als één haven optreden naar Europese instanties.Toekomstgericht

Met de samenwerking dragen de havens bij aan een versnelling van het gebruik van LNG als een solide en toekomstgerichte brandstof voor transport binnen de segmenten kustvaart, passagiersschepen, binnenlandse vaart en zwaar wegtransport.

©Foto: Groningen Seaports
 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions