Clicky


UPDATE: Veerboot Schulpengat wordt weggesleept na brand in machinekamer

UPDATE: Veerboot Schulpengat wordt weggesleept na brand in machinekamer [+foto]
29-05-2015 15:47 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

UPDATE 15:32 uur: De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat de veerboot Schulpengat zometeen wordt weggesleept. Een andere boot, Dr. Wagemaker, is inmiddels met passagiers vanaf Texel onderweg. Als deze boot in Den Helder aankomt kan er straks voor het eerst sinds één uur vanmiddag weer verkeer richting Texel. Op de N250 staat inmiddels een wachtrij van enkele kilometers.

DEN HELDER - Op veerboot Schulpengat, die vaart tussen Den Helder en Texel, is vanmiddag brand uitgebroken. De brand woedt in de machinekamer van het schip, dat van de veerdienst Teso is. De brandweer is aan boord gekomen en heeft de brand inmiddels onder controle.

De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat de boot is ontruimd. De VID vraagt mensen rekening te houden met forse wachttijden op de N250.Verkeer naar Texel is voorlopig gestremd, de VID raadt dan ook aan om niet richting de terminal in Den Helder af te reizen.

Veerdienst Teso meldt dat Schulpengat tot nader order uit de vaart is. Dokter Wagemaker zal met vertraging de dienstregeling onderhouden. Politie Den Helder vraagt mensen weg te blijven van het terrein van Teso in Den Helder als ze daar niets te zoeken hebben. "Geef hulpverlening de ruimte!"



De Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord raadt iedereen met bestemming Texel af naar Teso te reizen. Passagiers die er al zijn, worden opgevangen in het TESO-gebouw naast de veerboot. 

©Foto: VID