Transport Online - Controle in openbaar vervoer op zwartrijden

Controle in openbaar vervoer op zwartrijden

Controle in openbaar vervoer op zwartrijden
29-05-2015 11:57 | Algemeen | auteur De Redactie

ALMERE - Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) en toezichthouders van de vervoerders NS en Connexxion hielden afgelopen donderdag tussen 14.30 en 21.30 uur een controle in en nabij het station Almere centrum.

De controle in het kader van een Stop&Go actie houdt in dat zoveel mogelijk reizigers worden gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Bovendien werd gekeken of de zwartreizigers nog openstaande boetes moesten betalen. De actie werd ondersteund door de politie.

In totaal werden 8000 treinreizigers gecontroleerd, waarvan er dertien zonder geldig vervoersbewijs werden betrapt . Twee personen werden aangehouden vanwege overlast. Bij Connexxion werden 2000 reizigers gecontroleerd. Hierbij werden 80 zwartreizigers ontdekt.

Uit de resultaten bleek dat het zwartreizen in de trein met het in gebruik nemen van de poortjes significant is gedaald. In voorgaande jaren kwam het percentage zwartreizigers bij de NS en Connexxion meer overeen. De samenwerking tussen de vervoersbedrijven en de politie verliep goed en reizigers in het openbaar vervoer complimenteerden de controleurs met deze actie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen