Acht touringcars in overtreding bij de Efteling

Acht touringcars in overtreding bij de Efteling
29-05-2015 11:53 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

KAATSHEUVEL - Veertig touringcars die gisteren schoolkinderen naar de Efteling brachten zijn gecontroleerd op overtredingen. Acht touringcars bleken daadwerkelijk in overtreding, meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). In drie gevallen mochten de chauffeurs van een touringcar hun rit niet voortzetten.

De ILT deelde twee waarschuwingen uit voor het niet correct gebruiken van de tachograaf. Ook heeft de inspectie zes processen-verbaal aangezegd waarvan vier voor het niet hebben of het niet kunnen tonen van een geneeskundige verklaring. In totaal is 2500 euro aan boetes opgelegd.

De controle bij de Efteling in Kaatsheuvel was onderdeel van een grote controle op het busvervoer naar attractieparken in België, Nederland en Luxemburg. De controle werd uitgevoerd door de inspecteurs van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in België, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in Nederland en Douane in Luxemburg. Zij hebben in totaal 81 controles van het internationaal busvervoer uitgevoerd in België (bij Bobbejaanland en Walibi), Nederland (Efteling) en het Groothertogdom Luxemburg (bij Centre douanier Luxembourg-Howald).

Tijdens de inspecties werden bussen gericht gecontroleerd op de naleving van de rij- en rusttijden en fraude met de tachograaf. Ook werd de technische staat van de bussen gecontroleerd. 

In Nederland hebben ook medewerkers van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en de Nationale Politie deelgenomen aan de inspectie om de technische staat van de bussen te onderzoeken. Het gaat hierbij om de controle op de staat van de banden, stuurinrichting, inrichting en nooduitgangen van de bussen en de gordelplicht. 

Resultaten in België 

De Belgische inspecteurs hebben in totaal 32 voertuigen gecontroleerd, waarvan zes in overtreding waren. Twee chauffeurs mochten hun rit niet voortzetten. Er werd voor totaal 6248 euro aan boetes geïnd en de meest belangrijke inbreuk heeft geleid tot een onmiddellijke inning van 2640 euro voor fraude.

De andere inbreuken hadden betrekking op het ontbreken van een transportvergunning, overschrijden van rijtijden, een onvolledig reisblad, een ongeldig tachograaf installatieplaatje, en een verstreken medisch selectieattest waardoor het rijbewijs ongeldig wordt. 

Resultaten in Luxemburg 

In Luxemburg werden zestien aanmaningen vastgesteld (rij- en rusttijden) voor een bedrag van 2320 euro.

In het najaar van 2015 volgt nog een controle op het internationaal busvervoer op de belangrijke Europese routes in Nederland, België en Luxemburg. Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden