Transport Online - Aruba Happy Flow: met gezichtsherkenning inchecken op Aruba Airport

Aruba Happy Flow: met gezichtsherkenning inchecken op Aruba Airport

Aruba Happy Flow: met gezichtsherkenning inchecken op Aruba Airport
29-05-2015 11:29 | Burgerluchtvaart | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ARUBA - Op Aruba Airport is vandaag een innovatieve passagierspilot gestart. Aruba Happy Flow is een innovatief passagiersproces waarbij de passagier nog maar eenmalig zijn paspoort hoeft te laten zien in de terminal. Door middel van gezichtsherkenning kan de passagier vervolgens inchecken, de bagage inleveren, de grens passeren en aan boord gaan van het vliegtuig zonder het paspoort of boarding pas nogmaals te hoeven te tonen.

Bij Aruba Happy Flow wordt het publieke proces van de grenscontrole en het privatepassagiersproces op de luchthaven samengekoppeld. Dit is uniek in de wereld en ontwikkeld om het passagiersproces eenvoudig, snel en veilig te laten verlopen.

De officiële start hiervoor werd gedaan door Minister-President Mike Eman van Aruba, in aanwezigheid van de Minister van Justitie van Aruba Arthur Dowers, Minister van Toersime van Aruba Otmar Oduber, President & CEO Schiphol Group Jos Nijhuis, Vice President KLM Security Services Ben Swagerman, CEO Aruba Airport Authority N.V. James Fazio, Senior VP Vision-Box Miguel Leitmann en andere genodigden.

Aruba Happy Flow is een samenwerkingsverband tussen Aruba, Nederland, Aruba Airport, Schiphol Group en KLM. Na een aanbestedingstraject is de uitvoering van het project gegund aan Vision-Box.

Twee jaar

De Aruba Happy Flow pilot gaat op Aruba Airport voor de duur van twee jaar draaien. In eerste instantie zal alleen een beperkte groep KLM-reizigers met een EU-paspoort worden uitgenodigd om mee te doen aan de pilot. Zij worden hiervoor, bij vertrek, uitgenodigd op de luchthaven van Aruba.

Bij goede resultaten van de pilot behoort het tot de mogelijkheden om uit te breiden naar een verbreding naar grotere groepen reizigers. Ook een integratie met bijvoorbeeld het securityproces of de introductie van Happy Flow op Amsterdam Airport Schiphol behoort tot de mogelijkheden. De pilot wordt gefinancieerd door Land Aruba, Fundacion Desaroyo Aruba en Aruba Airport Authority.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions