Clicky


Duitse politie haalt vrachtwagen met gemanipuleerde remmen van de weg

Duitse politie haalt vrachtwagen met gemanipuleerde remmen van de weg [+foto's]
28-05-2015 15:42 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

NEGERNBÖTEL (D) - Tijdens een verkeerscontrole heeft de Duitse politie een vrachtwagen met opzettelijk gemanipuleerde remmen van de weg gehaald. Politie-agenten van de wegpolitie en van het district Bad Segeberg controleerden de vrachtwagen op de B205 nadat ze zagen dat het dekzeil van de trailer verscheurd werd door de wind.

Tijdens de controle viel het de agenten op dat de linker remschijven aan beide kanten van de wagen compleet met roest waren bedekt. Vanwege de daardoor beperkte remwerking begeleidde de politie de wagen van de weg en naar het TÜV-pand in Bad Segeberg om het remsysteem te controleren.



Die test wees al uit dat er geen remeffect werd bereikt. Tijdens een volgende inspectie in een werkplaats voor vrachtwagens werd de rampzalige toestand van de rem bevestigd: met een afwijking van 97 procent van de remkrachten was een remactie vrijwel afwezig.



Ook ontbrak de remslang aan de remcilinder. Dit was opzettelijk verwijderd. Om het verlies van de druk in het remsysteem tegen te gaan, werd de open ruimte van de luchtremmen provisorisch afgesloten met een schroef.



De linkervoorrem was zodoende niet op het remsysteem aangesloten. Ook was het frame van de cabine gebroken, deze was provisorisch bijeengebonden. Hier was de persluchtverbinding opzettelijk verbroken.



Vanwege alle tekortkomingen verbood de politie de 58-jarige bestuurder verder te reizen, het kenteken van de wagen werd in beslag genomen.



©Foto's: Polizei Bad Segeberg