Clicky

 Container Transferium in Alblasserdam operationeel

Container Transferium in Alblasserdam operationeel
28-05-2015 14:57 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ALBLASSERDAM - Het Container Transferium BCTN in Alblasserdam is sinds vandaag operationeel. Het doel van dit Transferium is om transportpieken op te vangen, de filedruk te verminderen en een efficiënter trucktransport te realiseren. “Wij zijn als Havenbedrijf een groot voorstander van dit Transferium. Een goed bereikbare haven is voor ons essentieel. Op deze manier ontlasten we de A15 aanzienlijk”, aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam.

"Een Transferium kenden we tot voor kort alleen als P+R buiten grote steden en winkelgebieden. Met als doel de parkeerdruk in het stadscentrum en files op de wegen naar de stad te verminderen. Eigenlijk is dit hetzelfde. Alleen gaat het hier om containers."

Vrachtwagens die anders via de drukke A15 naar de Maasvlakte zouden rijden, komen hun zeecontainers bij het Transferium halen en brengen. Binnenvaartschepen varen met een dagelijkse shuttle naar de Maasvlakteterminals waar ze de containers laden en lossen. Hierdoor is het transport sneller, slimmer en schoner.

Schoon transferium

BCTN in Alblasserdam is met de nieuwste schone technieken uitgerust: het heeft elektrische kranen, gebruikt schonere brandstof, walstroomvoorziening voor de binnenvaart, duurzame verlichting, extra maatregelen voor de afscherming van geluid en licht en zelfs de stenen waarmee de terminal is geplaveid zijn CO2-arm gefabriceerd.

Omliggende terreinen

BCTN geeft de regio een impuls als het gaat om werkgelegenheid in het gebied. Het Havenbedrijf Rotterdam is voor de omliggende terreinen van circa zeven hectare in gesprek met diverse partijen. Gekeken wordt naar partijen uit de logistiek die het Container Transferium versterken. De terreinen zullen mede aangeboden worden op www.portrealestate.com.

Samenwerking

Dit project is mede tot stand gekomen dankzij financiering vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Provincie Zuid-Holland. Voor dit project hebben Rijkswaterstaat en provincie Zuid-Holland de lokale wegenstructuur dusdanig aangepast zodat het containertransferium hier optimaal kan functioneren. Het is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen overheden.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions