Clicky


Van der Vlist verzorgt multimodaal transport van Turkije naar Nederland

Van der Vlist verzorgt multimodaal transport van Turkije naar Nederland
28-05-2015 14:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZEEBRUGGE - Van der Vlist heeft een lang multimodaal transport vanuit Turkije naar Nederland afgerond. Er werden twee pomphuizen voor een baggerschip afgeleverd. Het project bestond uit het verplaatsen van een 80t zwaar volledig pomphuis, en drie extra stukken van een tweede pomphuis. Het volledige pomphuis was 5.44 meter lang, 5.05 meter breed en 2,74 meter hoog. De onderdelen voor het tweede pomphuis waren 5.34 meter bij 4.83 meter bij 1,53 m (52 ​​ton zwaar), 4.98 meter bij 4.81 meter bij 74 centimeter (30 ton zwaar) en 3.05 meter bij 3.05 meter bij 88 centimeter (11 ton zwaar).



Met behulp van vertrouwde partners in Turkije werden de ladingen eerst ingepakt om  hen te beschermen tegen de weerselementen, voordat ze op semi-diepladers werden gezet in Ankara. Van daaruit werden de onderdelen meegenomen naar Derince poort. In Derince werden de verschillende delen op een Mafi trailer gehesen. Alle douaneformaliteiten waren vooraf al geregeld voor een soepele RoRo lading in Zeebrugge.



Zodra de stukken in Zeebrugge was aangekomen, moest het complete pomphuis vanwege zijn grootte en gewicht worden overgeladen op Barge, voor het laatste deel van zijn reis in Nederland. De onderdelen van het tweede pomphuis werden op trailers van Van der Vlist gehesen en over de weg vervoerd naar hun eindbestemming. 
 

Foto's

  • Van der Vlist
    Van der Vlist