Clicky


Betere milieuprestaties voor Thermo King dankzij EcoWise

Betere milieuprestaties voor Thermo King dankzij EcoWise
28-05-2015 14:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BRUSSEL - Voor haar klimaatproducten en industriële koudemiddelhoudende producten introduceert Ingersoll Rand het nieuwe productassortiment EcoWise, dat de milieu-impact verlaagt dankzij de lage aardopwarmingsvermogen en de zeer zuinige werking.

De eerste producten die deel uitmaken van de EcoWise-serie zijn de SLXe-koelunits voor opleggers van Thermo King, fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand. Deze units zijn al in heel Europa verkrijgbaar.

“Transportbedrijven die zowel het milieu als hun omzet belangrijk vinden, eisen goede prestaties en willen pro-actief nieuwe regelgeving naleven”, aldus Dwight Gibson, adjunct-directeur van Thermo King Europa, Midden-Oosten en Afrika.

“Thermo King voldoet aan deze eis. Wij willen koploper blijven in de race naar technologische en milieu-innovaties door ons productassortiment EcoWise in 2015 verder uit te breiden met oplossingen voor vrachtwagentransport in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.”

Producten van Thermo King in de EcoWise-serie voldoen aan de behoefte van transportbedrijven aan oplossingen die hun milieu-impact beperken door de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en tegelijkertijd de prestaties, koelcapaciteit, temperatuurverlaging en het brandstofverbruik op peil te houden of zelfs te verbeteren.

De nieuwe SLXe-opleggerunit is geschikt voor gebruik met het geavanceerde koudemiddel DuPont Opteon® XP44 (R-452A), dat ongeveer vijftig procent minder broeikasgas uitstoot dan het huidige koudemiddel. De nieuwe units zorgen bovendien voor een nog verdere verlaging van de milieu-impact dankzij een aantal innovatieve verbeteringen door Thermo King, zoals condenserspoelen met microkanalen waardoor nog minder koudemiddel nodig is en het risico op lekkage tot een minimum wordt beperkt. 

Ook hebben de nieuwe units stille werking met een speciaal ontworpen geluidspakket dat de opwekking van geluidsenergie beperkt en deze bij de bron isoleert. Hierdoor kan de unit met geluidsniveaus van 60dB of minder binnen een straal van zeven meter voldoen aan de PIEK-normen.

Daarnaast hebben de units gepatenteerde geo-fencing controllers om automatisch over te schakelen naar een geluidsarme modus bij het binnengaan van een gecontroleerde zone.