Clicky


GEFCO Roemenië viert tienjarig bestaan en leidende positie in logistiekmarkt

GEFCO Roemenië viert tienjarig bestaan en leidende positie in logistiekmarkt
28-05-2015 14:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BOEKAREST - De Roemeense dochtermaatschappij van de GEFCO Groep viert tien jaar lokale aanwezigheid en verstevigt haar positie als de nummer twee logistieke dienstverlener van het land. GEFCO Roemenië boekte over 2014 een omzet van € 52 miljoen, een stijging van tien procent ten opzichte van 2013.

Voor de Groep als geheel heeft GEFCO voor 2015 ambitieuze doelen gesteld: een uitbreiding van het klantenbestand met vijftien procent, ontwikkeling van activiteiten in en rondom de 1520-zone en een focus op Overzeese logistiek, Opslag en herbruikbaar verpakkingsmateriaal.

Luc Nadal, voorzitter van de Raad van Bestuur van GEFCO, stelt: "Het succesverhaal van GEFCO Roemenië laat zien dat we als Groep wereldwijd aan de moeilijkste en meest complexe eisen van onze klanten tegemoet kunnen komen. Met onze integrale oplossingen voor toeleveringsketens versterken we hun concurrerend vermogen en voegen we waarde toe. De viering van het tienjarig jubileum is een mooie gelegenheid om te benadrukken dat de teams van GEFCO Roemenië fantastisch werk leveren. Zij stellen klanttevredenheid centraal en streven altijd naar operational excellence."

Succesverhaal in de logistiek

Sinds haar oprichting in 2005 heeft deze lokale dochter van de GEFCO Groep steevast groei laten zien. Het bedrijf wist na slechts een jaar in Roemenië actief te zijn geweest zijn omzet te verdubbelen: van € 5,2 miljoen in 2006 naar € 11,9 miljoen in 2007. Het aantal medewerkers groeide in dezelfde periode van 16 naar 34. In 2014 wist GEFCO Roemenië met 106 medewerkers een omzet van € 52 miljoen te realiseren.

"Het economisch klimaat verandert snel en blijft uitdagend. Desondanks groeit GEFCO's dochtermaatschappij in Roemenië ieder jaar. Als de nummer 2 logistieke onderneming op de markt ontwikkelt GEFCO Roemenië voortdurend flexibele, concurrerende oplossingen voor klanten. Onze gedetailleerde, duurzame expertise binnen de automotive logistiek en brede kennis van strategische industriële branches als witgoed en elektronica vormen hiervoor de pijlers. Wij bieden multimodale oplossingen zoals het gebruik van onze acht Roemeense platforms en rechtstreekse toegang tot de Zwarte Zee via de haven van Constanța. Onze klanten en partners profiteren van strategische combinaties voor de ontwikkeling van hun overzeese business", aldus Jérôme Chevrolet.