Clicky

 Veel vertraging na storing vliegveld Brussel

Veel vertraging na storing vliegveld Brussel
28-05-2015 13:36 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Veel vluchten van de internationale luchthaven van Brussel vertrokken donderdag met enige vertraging na de grote stroomstoring bij de luchtverkeersleiding Belgocontrol woensdag. Uit veiligheidsoverwegingen wordt maar op 75 procent van de capaciteit gewerkt, verklaarde een woordvoerder van Belgocontrol op de Vlaamse televisie. Hij verwacht dat dat nog enkele dagen zal duren.

Donderdagochtend moest nog een reeks vluchten worden geannuleerd wegens organisatorische problemen bij de vliegmaatschappijen. Doordat woensdag talloze vluchten uitweken of niet doorgingen, waren bemanningen en toestellen niet op de juiste plaats. Door de stroomstoring was het Belgische luchtruim ruim vier uur volledig gesloten. Ongeveer vijfhonderd mensen moesten de nacht op het vliegveld van Brussel doorbrengen omdat zij waren gestrand.

Inmiddels is een onafhankelijk expert ingeschakeld om te onderzoeken wat er precies is misgegaan. Belgocontrol spreekt over een grondig onderzoek naar de storing, die gebeurde tijdens de maandelijkse test van de noodgeneratoren. Uit het onderzoek zullen lessen worden getrokken voor de toekomst, want zo'n incident "mag uiteraard niet meer gebeuren", aldus een woordvoerder. Het is nog onduidelijk hoe lang het onderzoek gaat duren.

Tijdens de test van de noodgeneratoren ontstond overspanning, die zowel de normale systemen als het noodsysteem onklaar maakte van het centrum dat het overvliegend verkeer tot 8000 meter beheert. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats