FNV wil duurzaam bedrijfsmodel bij DPD

FNV wil duurzaam bedrijfsmodel bij DPD
28-05-2015 10:44 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - FNV Transport en Logistiek maakt zich sterk voor een gezonde pakketsector met duurzame, volwaardige banen voor werknemers in de sector. In dat kader stuurde de vakbond een vragenlijst naar DPD, een van de koeriersbedrijven waarvoor pakketbezorgers als subcontractor werken.

Op 30 maart organiseerde FNV Transport en Logistiek een actie met boze pakketbezorgers, die als subcontractor werken voor met name PostNL en DPD. In Den Haag riep de vakbond minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op zijn verantwoordelijkheid te nemen voor een gezonde pakketsector.

Verantwoordelijkheid

Reiner Stroo, bestuurder van FNV Transport en Logistiek: “Maar wij vinden dat niet alleen de overheid de verantwoordelijkheid draagt voor een gezonde pakkettenmarkt. Integendeel. De verantwoordelijkheid voor een gezondere sector, met volwaardige werkgelegenheid en echte banen, ligt met name bij de pakketbezorgende bedrijven zelf. En in de eerste plaats bij de grote ondernemingen, waartoe ook DPD behoort.”

Vragenlijst

In de brief aan DPD stelde FNV Transport en Logistiek een groot aantal vragen, waaronder: Hoeveel vaste werknemers heeft DPD Nederland in dienst, op welke functies? Hoeveel flexwerkers verrichten arbeid voor DPD, in welke functies? Welke uitzendorganisaties/payrollorganisaties etc. zet DPD in?
Hoeveel subcontractors rijden voor DPD, hoeveel werknemers hebben zij? Welke cao wordt toegepast? Hoe zit het met de naleving (aansprakelijkheid tot aan de opdrachtgever)?

Stroo: “Deze brief is wat ons betreft bedoeld als een eerste aanzet naar overleg met DPD. Overleg over hoe te komen tot een gezonde, duurzame pakkettenmarkt met volwaardige werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden voor iedereen.”

Bijlage:NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden