Clicky

 
Transport Online - Weer geweld tegen NS-conducteurs

Weer geweld tegen NS-conducteurs

Weer geweld tegen NS-conducteurs
28-05-2015 10:19 | Criminaliteit | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BUSSUM - Twee conducteurs van de NS zijn deze week belaagd bij station Naarden-Bussum. Eén conducteur werd dinsdagavond bedreigd, de andere werd woensdag geschopt.

Dinsdagavond rond half twaalf kreeg een conducteur in de trein bij station Naarden-Bussum een conflict met een reiziger over een ongeldig vervoersbewijs. De reiziger, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, eiste zijn identiteitsbewijs terug van de conducteur en dreigde hem te slaan. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd aangehouden voor bedreiging.

Woensdagochtend net voor acht uur was er een soortgelijk incident met een treinreiziger. De jongen maakte deel uit van een grotere groep jongeren die op het station Weesp waren ingestapt. Hij had geen vervoersbewijs en vluchtte de trein uit bij station Naarden-Bussum. Op het perron werd de jongen tegengehouden door een andere treinreiziger en kwam de conducteur erbij.De groep waar de jongen deel van uitmaakte bemoeide zich met de situatie en één van hen schopte de conducteur. Deze verdachte, een 17-jarige inwoner van Weesp, werd door gealarmeerde agenten gearresteerd. De zwartrijder zag in het ontstane tumult kans om te ontkomen. De conducteur deed aangifte van mishandeling en liep enkele schrammen op.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions