Clicky


Travis Perkins en CHEP moderniseren de supply chain van de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk

Travis Perkins en CHEP moderniseren de supply chain van de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk
28-05-2015 10:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MECHELEN(B) - Travis Perkins plc, een van de grootste leveranciers aan de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk, heeft een belangrijke vijfjarige overeenkomst getekend met CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices. De samenwerking zal de supply chain in de bouwsector aanzienlijk moderniseren.

Met deze overeenkomst zet CHEP zijn eerste stappen in de bouwsector. Dit betekent een strategische stap voorwaarts voor de sector doordat deze nu kan profiteren van de hoogwaardige kwaliteit van pooling pallets. Deze voldoen aan veel hogere standaarden dan de witte wegwerppallets, die normaal in deze sector worden gebruikt.

Brian Huckle, Supply Chain Development Director voor de Sanitair en Verwarming Divisie van Travis Perkins plc: “We zijn erg verheugd over het feit dat we vanaf nu met CHEP gaan werken. Deze samenwerking helpt ons de efficiëntie en duurzaamheid van onze supply chain te verbeteren. Het gebruik van pooling pallets helpt ons ook om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Als marktleiders in onze sector zijn zowel Travis Perkins plc als CHEP toegewijd aan het vinden van nieuwe manieren om efficiënter te werken.”

Een uitgebreid gezamenlijk bedrijfsplan vormt de basis van het nieuwe contract waarin CHEP de gehele Travis Perkins plc Groep zal voorzien van management services voor alle pallets in haar supply chain; van CHEP standaard pallets tot witte wegwerppallets en op maat gemaakte pallets.

Ook zal CHEP een on-site Category Manager plaatsen op de voornaamste distributiehubs van Travis Perkins Plc, namelijk Brackmills (Northampton, East Midlands) en Omega North (Warrington, Cheshire). De Category Manager zorgt ervoor dat de samenwerking goed blijft verlopen en ondersteunt zowel het veranderproces als de invoering van protocollen voor het assetbeheer.

Het gezamenlijke bedrijfsplan omvat ook de introductie van CHEP’s standaard B1210A-pallets (1200 x 1000 mm) voor leveringen vanuit de distributiecentra van Travis Perkins plc naar meer dan 1900 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk.

CHEP’s Vice President en Country General Manager voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Rod Francis: “Tot op heden heeft de bouwsector hoofdzakelijk gewerkt met dure, witte wegwerppallets die uiteindelijk als houtafval op een stortplaats terechtkomen. Dankzij de introductie van CHEP-pallets en onze expertise in de supply chain, zet de sector als geheel een enorme stap voorwaarts. Zij krijgt toegang tot kwalitatief hoogwaardige pallets die beter zijn voor het milieu en die de ecologische voetafdruk van alle betrokken partijen vermindert.”

Naar verwachting zal het gezamenlijke bedrijfsplan gedurende de vijfjarige overeenkomst blijven doorontwikkelen en verscheidene andere initiatieven met betrekking tot de supply chain worden al onderzocht.