Clicky


Finalisten Rotterdams Havenevenement bekend

Finalisten Rotterdams Havenevenement bekend
28-05-2015 09:41 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Op donderdag 11 juni vindt de tweede editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en twee prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven. Het Rotterdams Havenevenement is een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs, Marine Club Rotterdam Havenbedrijf Rotterdam en Jong Havenvereniging. Met de organisatie van het Havenevenement willen de initiatiefnemers onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau.

Twee titels & twee prijzen

De Rotterdamse haven zit boordevol talenten. Talenten die bijdragen aan het succes van de Mainport en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Op 11 juni worden twee titels en twee prijzen uitgereikt. De finalisten zijn inmiddels bekend. 

MCR-prijs

De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt ook dit jaar een prijs uit aan een talentvolle MBO’er of HBO’er die een echte ambassadeur is voor de haven. 

De finalisten van dit jaar zijn:
- Lester Verhoef, logistics engineering - Rotterdam Mainport University
- Cem Akili, scheeps- en jachtbouw - Scheepvaart en Transport College
- Adriaan Balk, rijn- en binnenvaart - Scheepvaart en Transport College

De prijs wordt uitgereikt door Rob Bagchus, bestuurslid Marine Club Rotterdam.

SmartPort Scriptie prijs

Erasmus SmartPort Rotterdam (kortweg SmartPort) is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, TU Delft en de Erasmus Universiteit om de band tussen het Rotterdamse haven- en industriële complex en de Erasmus Universiteit te versterken. De SmartPort Scriptieprijs wordt op 11 juni a.s. uitgereikt aan de beste scriptie van een universitaire student.

De finalisten van dit jaar zijn:

- Lieke de Korte, Erasmus Universiteit Rotterdam
- Matthew Fries, Erasmus Universiteit Rotterdam
- Robert Heij, TU Delft

Deze prijs wordt uitgereikt door Michiel Jak, algemeen directeur SmartPort 2.0.

Jong Haventalent

Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van het Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. De win­naar van Jong Ha­ven­ta­lent is een jaar lang de am­bas­sa­deur en het rol­mo­del voor jong ta­lent in de haven. Bovendien krijgt het Jong Haventalent de kans zich persoonlijk te ontwikkelen.

De volgende drie finalisten staan op 11 juni op het podium:

- Jasper Nagtegaal, Deltalinqs
- Edwin van der Poel, Kotug
- Angenietje Temme, APM Terminals

De prijs wordt uitgereikt door Harold Linssen, Havenman van het jaar.

Havenwerker van het jaar

De Rotterdamse haven biedt niet alleen ruimte aan talenten op MBO-, HBO- of universitair niveau. Ook zij die op VMBO-niveau betrokken zijn bij het binnenhalen van goederen dragen bij aan het succes en het imago van de haven. Erkenning hiervan is op zijn plaats, aldus de initiatiefnemers van deze prijs: de STC-Group en Deltalinqs. De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven.

De jury heeft de volgende drie finalisten geselecteerd:

- Bas van Hoorn, KOTUG
- Henk Heezen, EBS
- Jan Peeman, APMT

Deze prijs wordt uitgereikt door Pex Langenberg, havenwethouder Rotterdam.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE