Ouweland Expeditie breidt wagenpark uit met twee nieuwe Mercedes trekkers

Ouweland Expeditie breidt wagenpark uit met twee nieuwe Mercedes trekkers
27-05-2015 10:45 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

RIJEN - Vol trots heeft Ouweland Expeditie BV uit Rijen dit voorjaar haar wagenpark verder uitgebreid met twee splinternieuwe low-deck trekkers. Volledig in lijn met de huidige vloot is gekozen voor Mercedes Actros via de Firma Ruttchen in Breda. De goede verstandhouding tussen beide partijen resulteert al jaren in een regelmatige afname van kwalitatief hoogwaardig materiaal met een lage total cost of ownership. 

Dat er nu, voor het eerst, zelfs twee wagens tegelijkertijd zijn aangeschaft heeft te maken met een stijgende vraag vanuit het vaste klantenbestand. Samen bieden zij een dermate grote vervoersstroom dat deze uitbreiding zeker tot haar recht zal komen.

Bij de aanschaf is extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid door de auto's uit te rusten met Active Distance Control. Ervaring heeft geleerd dat zo'n systeem leidt tot een evenwichtiger rijgedrag, waarmee naast een positieve impact op het brandstofverbruik ook de kans op vermoeidheid wordt verminderd.

De focus van Ouweland Expeditie op het gebied van duurzaamheid is ook op andere manieren meegenomen in deze aanschaf, door de toepassing van Predictive Powertrain Control, een bandenspannings controlesysteem en het gebruik van gesloten zij-afscherming. Het verbruik wordt bijgehouden door het EasyDrive systeem van Rietveld, waardoor de chauffeurs zichzelf continu kunnen bijsturen om tot een zo gunstig mogelijk rijgedrag te komen.

"Al met al genoeg redenen om de nieuwe 'tweeling' van Ouweland Expeditie van harte welkom te heten in ons midden, een uitbreiding waar alle betrokken partijen hun voordeel mee kunnen doen", aldus Jack van den Ouweland.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier