Clicky

 
Transport Online - Vrachtschip de 'Purple Beach' dreigt te exploderen op Noordzee [+foto's]

Vrachtschip de 'Purple Beach' dreigt te exploderen op Noordzee

Vrachtschip de 'Purple Beach' dreigt te exploderen op Noordzee [+foto's]
27-05-2015 10:19 | Algemeen | auteur De Redactie

CUXHAVEN(D) - Het vrachtschip de 'Purple Beach' dreigt ten westen van Helgoland te exploderen. Het vrachtschip is geladen met meststoffen. Er komt al sinds maandagavond rook uit de laadruimte.

Verschillende reddingsschepen zijn momenteel op veilige afstand van het vrachtschip op zee. Er wordt met speciale apparatuur gemeten of er schadelijke stoffen zijn.

Het schip ligt al vanaf maandagavond in de Noordzee nadat de bemanning rook opmerkte in de laadruimte van het 192 meter lange schip. De bemanning heeft toen het ruim met kooldioxide volgespoten om zo de brand te blussen. Woensdagochtend rookt het schip nog steeds en is men bang voor een explosie van het schip door de chemische reacties in het ruim.

Omdat er bij metingen maandagavond al gevaarlijke stoffen werden gemeten in de lucht werden de 22 bemanningsleden en het brandbestrijdingsteam opgenomen in het ziekenhuis voor onderzoek.

Niemand is echter ernstig gewond geraakt.

Rondom het schip is een veiligheidsafstand van vijf kilometer gecreëerd in verband met mogelijke chemische reacties mocht het schip toch exploderen.

De temperatuur aan de buitenzijde van het schip is al opgelopen tot 45 graden Celcius.

Er zijn op dit moment geen mensen meer aan boord. De Purple Beach vaart onder de vlag van de Marshall Eilanden. Het schip ligt nu ongeveer 30 kilometer ten westen van Helgoland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions