Clicky


 


24-uurs staking bij DAF Trucks vrijdag 29 mei

24-uurs staking bij DAF Trucks vrijdag 29 mei
26-05-2015 19:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Op vrijdag 29 mei roepen FNV Metaal en CNV Vakmensen een 24-uurs staking uit bij DAF Trucks in Eindhoven, van: 29 mei 00.00 uur tot 30 mei 00.00 uur. De staking start met poortacties om 06.00 uur, bij zowel de hoofdpoort als de oostpoort. Om 12.00 uur start vanaf Gemeenschapshuis De Ronde een Stakingsmars naar DAF Trucks. Op 27 mei, van 06.00 uur tot 09.00 uur wordt er geflyerd aan de hoofd- en oostpoort bij DAF Trucks.

De Metaal werkgevers hebben de ultimatums van de bonden in zowel de grootmetaal als de kleinmetaal afgewezen. DAF Trucks valt onder de cao grootmetaal.  Op 29 mei vinden ook 24-uurs stakingen plaats in de regio Rotterdam, Zeeland en West Brabant en in Noord-Holland.

FNV Metaal bestuurder Petra Bolster-Damen: “Onze leden en ook heel veel niet-leden hebben aangegeven dat ze het schamele eindbod van de werkgevers absoluut afwijzen. Ze willen een goede cao, met voldoende koopkracht en echte banen. Voor jong en oud. En vooral ook met zeggenschap over hun eigen werktijden en -roosters. In feite gaat het ons om doodnormale dingen. En om de toekomst van de mensen. De stakingsanimo  bij DAF is dan ook bijzonder groot.”

FNV kaderlid/ DAF monteur truckassemblage Remy de Bats: “De cao onderhandelingen zijn vastgelopen. De werkgevers, ook DAF Trucks, willen alleen maar verslechteringen voor werknemers doorvoeren. Ze willen onze cao in een lege huls veranderen door afspraken met de ondernemingsraad te maken en zo de bonden aan de kant schuiven. Wij bij DAF weten allemaal wat dat betekent. DAF bepaalt en de werknemer betaalt. Met onze ADV dagen probeert DAF dit al keer op keer. Voor ons is de maat nu echt vol. Het praten is voorbij, het is nu tijd voor daden: voor staken dus!”

CNV Vakmensen bestuurder Arjan Huizinga: “Onze leden willen een goede cao, met voldoende koopkracht, geld voor scholing en meer zeggenschap over werktijden en roosters voor jong en oud. Daarom roepen we nu ook op tot staking.”

Foto's

  • Bek en Verburg BV
  • Oortwijn - Nabek
    Oortwijn - Nabek
  • Oortwijn - Nabek
    Oortwijn - Nabek
  • Oortwijn - Nabek
    Oortwijn - Nabek
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions