Clicky


 


Vistrans BV IJmuiden in zwaar weer

Vistrans BV IJmuiden in zwaar weer
26-05-2015 11:58 | Transport | auteur Marcel van der Voort

IJMUIDEN - Transportbedrijf Vistrans BV in IJmuiden verkeert in zwaar weer. Dat beaamt directeur Piet Koeman dinsdagochtend tegenover de nieuwsredactie van Transport Online.

"Er zijn inderdaad problemen. Het is moeilijk momenteel. Of er een faillissement komt weet niemand", laat hij somber weten.

"Ik zal dus niet zeggen dat het koek en ei is. Ik heb te maken met de nasleep van de crisis. Bovendien zijn er twee vertrokken chauffeurs die vervelende dingen over mijn bedrijf vertellen", klinkt het.

"Zo wordt er geprobeerd om klanten af te pakken. Zoiets kan nadelige gevolgen hebben. Gelukkig lopen de bestaande klanten niet tegelijk weg, maar het wordt er niet makkelijker op", verzucht hij.

Belastingschuld

De laatste weken zijn er al berichten dat het niet goed gaat met zijn bedrijf aan de Industriestraat 14b dat moeilijk telefonisch te bereiken is. Als de directeur eindelijk zijn telefoon opneemt wordt duidelijk dat hij tegelijkertijd druk is met het voorbereiden van een transport. En alles op alles zet om zijn onderneming te redden.

Of dat lukt is de vraag, geeft hij zelf toe. "Ik hoop dat de Belastingdienst een beetje meewerkt. Daar is een schuld inderdaad, anders breng ik het niet ter sprake. De banken willen niet meewerken, dus het wordt zwaar", stelt Koeman.

Volgens hem werken er zeven personen bij zijn transportbedrijf. Het bedrijf bestaat volgens hem sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Bij de rechtbank Noord-Holland hebben ze laten weten dat het faillissement er nog niet is. Opvallend genoeg zijn ze bij de FNV en Stichting VNB niet op de hoogte van de problemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions