Transport Online - Curator: 'Van der Aart maakt na Pinksteren waarschijnlijk doorstart'

Curator: 'Van der Aart maakt na Pinksteren waarschijnlijk doorstart'

Curator: 'Van der Aart maakt na Pinksteren waarschijnlijk doorstart'
23-05-2015 09:17 | Faillissementen | auteur De Redactie

DRACHTEN - Volgens waarnemend curator Ynze Talstra zal het failliete transportbedrijf van Van der Aart uit Drachten naar alle verwachting na Pinksteren een doorstart maken. Dat meldt de Leeuwarder Courant in haar zaterdageditie.

Volgens de curator is hij in verregaande onderhandelingen met een serieuze partij.

Over de schuldenlast wil de curator vooralsnog niet veel kwijt: "Het bedrag dat crediteuren hebben aangemeld staat in geen verhouding met de totale schuldenlast", wilde hij alleen kwijt.

Op donderdag 7 mei werden voor de rechtbank van Noord-Nederland vijf BV's van Van der Aart uit Drachten failliet verklaard. Het gaat om Van der Aart Personeel en Organisatie BV, Van der Aart International BV, Roorda International Transport Services BV, Van der Aart Vastgoed BV en Van der Aart Expeditie en Transport BV. Alle BV's zijn gevestigd aan de Bolder 70 in Drachten.

Van der Aart uit Drachten is al langere tijd negatief in het nieuws. Onder het motto ‘Van der Aart helpt iedereen in de stront’ overhandigden maandag 22 december een aantal gedupeerde vrachtwagenchauffeurs met hun families het transportbedrijf uit Drachten kerstpakketjes met ‘dezelfde toepasselijke inhoud’.

Van der Aart Transport uit Drachten werkte jarenlang met een illegale constructie, waarbij vrachtwagenchauffeurs opdraaiden voor de ondernemersrisico’s van het bedrijf. Zodra chauffeurs stopten met hun werk voor van der Aart, kregen zij te maken met torenhoge rekeningen. Eerder lag het bedrijf al onder vuur van de inspectie die de constructie verbood. Het bedrijf moest haar werkwijze om die reden aanpassen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions