Transport Online - Transdev-dochters Connexxion en Veolia Transport Nederland onder één bestuur

Transdev-dochters Connexxion en Veolia Transport Nederland onder één bestuur

Transdev-dochters Connexxion en Veolia Transport Nederland onder één bestuur
22-05-2015 16:01 | Algemeen | auteur De Redactie

HILVERSUM - Connexxion en Veolia Transport Nederland vallen vanaf 1 juni onder één directie. Bart Schmeink en Anne Marie van der Wijst, respectievelijk CEO en CFO van Connexxion, worden vanaf die datum tevens eindverantwoordelijk voor Veolia Transport Nederland.

Zij vertegenwoordigen hiermee beide Trandevorganisaties in Nederland. Schmeink is tevens lid van de Executive Committee van de Transdev Group.

Manu Lageirse, sinds maart 2009  directeur van Veolia Transport Nederland, vervolgt zijn loopbaan binnen Transdev als directeur Inkoop en Processen. Bart Schmeink: “Manu heeft niet alleen een grote bijdrage geleverd aan Veolia Transport Nederland, maar ook aan de OV-sector als geheel. Met zijn nieuwe perspectieven en frisse ideeën heeft hij de sector regelmatig wakker geschut. Hij was in vele opzichten de luis in de spreekwoordelijke pels. Dat geluid zullen we zeker gaan missen.”

Lageirse blijft overigens wel nauw betrokken bij het dossier rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Krachten bundelen

Er is al langer een intensieve samenwerking tussen Connexxion en Veolia Transport Nederland. Onder meer bij aanbestedingstrajecten werken beide bedrijven samen. De Veolia-organisatie in Nederland is de afgelopen jaren kleiner geworden en het merk Veolia verdwijnt op den duur  wereldwijd. Het ligt daarom voor de hand dat beide organisaties de krachten bundelen en vanuit één directie Transdev in Nederland vertegenwoordigen. De organisaties blijven juridisch gezien gescheiden gezien de verschillende aandeelhoudersstructuren.

Wereldwijd kennisnetwerk

Connexxion en Veolia zullen dit jaar op corporate niveau de naam Transdev voeren. Voor de reiziger blijven de vertrouwde merknamen Veolia en Connexxion (incl. Hermes) gewoon bestaan.

Bart Schmeink: “Als Transdev in Nederland zijn we onderdeel van een wereldwijd kennisnetwerk op het gebied van personenvervoer. Daar zijn we niet alleen trots op; dat willen we ook uitstralen. Daarom gaan we dit jaar op corporate niveau de organisatienaam Transdev voeren. Dat betekent dat onze organisatiebrede communicatie in Transdev stijl zal zijn. Het vertrouwde Connexxion-groen en Veolia-rood blijven gewoon het straatbeeld kleuren. Onze opdrachtgevers zullen in Transdev een partij treffen die het beste van Connexxion en Veolia bundelt. Samen streven we naar slimme, innovatieve oplossingen in de mobiliteitsmarkt. Zodat we met ons vervoer zoveel mogelijk tegemoet kunnen komen aan de individuele wensen van reizigers. Vervoer dat tegelijkertijd toegankelijk en duurzaam is.”

De Transdev Groep is een internationaal openbaarvervoerbedrijf en aandeelhouder van Connexxion en Veolia in Nederland. Met 83.000 medewerkers in twintig landen, 41.000 voertuigen en 22 trolley-netwerken is Transdev een wereldleider in mobiliteit. Transdev biedt multimodaal vervoer en verbindt mensen en gemeenschappen via de trein, tram, metro, trolleybus, bus, veerboten, taxi, deelauto, luchthavenvervoer en de fiets. Transdev is een dochteronderneming van het Franse Caisse des Depots en Veolia Environnement.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions