Transport Online - Vrachtwagen met negen gladde banden laat band klappen bij politiecontrole

Vrachtwagen met negen gladde banden laat band klappen bij politiecontrole

Vrachtwagen met negen gladde banden laat band klappen bij politiecontrole
22-05-2015 14:13 | Overtredingen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HOOGEVEEN - Een vrachtwagen die met negen gladde/kapotte banden reed liet één ervan klappen op het controleterrein van de politie, tijdens een grote transportcontrole. De politie hield deze week op drie locaties in Noord-Nederland transportcontroles: Kolham, Joure en Hoogeveen.

In totaal werden 89 vrachtautocombinaties gecontroleerd. Hiervan ging het in 41 gevallen om afvaltransporten. Er zijn in totaal 59 overtredingen geconstateerd.

In tien gevallen gingen het over het niet hebben van de juiste documenten of vergunning voor de lading (afvalstoffen of gevaarlijke stoffen). Er is negen keer proces-verbaal opgemaakt in verband met het Arbeidstijdenbesluit Wegvervoer (rij- en rusttijden of eisen tachograaf). Eén chauffeur is bekeurd voor het zonder vergunning uitoefenen van beroepsvervoer. Hij mocht zijn weg ook niet vervolgen. Een andere chauffeur reed met een onverzekerde vrachtwagen en moest ter plekke een verzekering afsluiten.De overige overtredingen betreffen zeventien verkeersovertredingen met betrekking tot de lading, dertien technische mankementen en negen andere overtredingen. In een aantal gevallen wordt nog nader onderzoek verricht aan de lading op basis van genomen monsters.

De controles werden gehouden in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), de douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), omgevingsdiensten Drenthe, Friesland en Groningen. De controles waren gericht op de vrachtwagenchauffeur, de lading, vereiste documenten, de technische staat en de rij- en rusttijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions