Transport Online - Crown brengt SC 6000 elektrische heftrucks met contragewicht op de markt

Crown brengt SC 6000 elektrische heftrucks met contragewicht op de markt

Crown brengt SC 6000 elektrische heftrucks met contragewicht op de markt

MÜNCHEN - Crown, één van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft zijn aanbod van elektrische heftrucks met contragewicht uitgebreid met de lancering van de Crown SC 6000-serie. De nieuwe drie- en vierwielige modellen met hefvermogens variërend van 1,3 tot 2,0 ton en hefhoogten tot 7,5 meter bieden een combinatie van stabiliteit, geavanceerde technologie en taakgerichte ergonomie. De nieuwe heftrucks zijn geschikt voor het uitvoeren van uiteenlopende taken bij intern transport, zowel binnen als buiten.

Persoonlijke benadering

De SC 6000-serie is ontworpen op basis van Crown’s beproefde ergonomie die garant staat voor maximale comfort en bedieningsgemak. Het in- en uitstappen is bijvoorbeeld vergemakkelijkt door de lage opstap van 375 mm en extra hoofdruimte. Het truckontwerp geeft bestuurders bovendien onbelemmerd zicht, zelfs wanneer één van de vele beschikbare cabines is gemonteerd. De gedeeltelijke cabine bevat een windscherm, een achterpaneel en een dak met optionele leeslamp.

De canvas cabine heeft flexibele deuren met geïntegreerde magneten ter bescherming tegen weersinvloeden. Zelfs de stalen cabine voor buiten biedt onbelemmerd zicht in alle richtingen, ook naar boven. Voor optimale bescherming onder alle weersomstandigheden beschikt de stalen cabine over doorkijkdeuren, schuiframen die naar twee kanten openen en optionele verwarming.

Voor welke cabine er ook wordt gekozen, de bewegingsvrijheid van de bestuurder blijft intact. Een grote verscheidenheid aan opties op het gebied van bediening, verlichting, hulpstukken en meer, maakt het mogelijk om de heftruck nauwkeurig af te stemmen op de specifieke behoeften van de klant.

Stabiele constructie voor behendig werken

Klanten zoals Gebrüder Weiss Transport & Logistik GmbH uit Oostenrijk, die de nieuwe multifunctionele trucks op hun bedrijf hebben getest voordat deze op de markt kwamen, bevestigen de uitstekende kwaliteit van de producten van Crown.

"De robuuste en duurzame vorkheftrucks van de Crown SC 6000-serie overtuigen zowel door hun functionele en ergonomische design als met betrouwbare en productiviteitsverhogende techniek. Het model met vier wielen is bijzonder wendbaar en biedt een groot bedieningscomfort, perfect werkende hydraulica en een indrukwekkend zicht rondom - ook met cabine", aldus Werner Drnec, inkoop- en operationsmanager bij Gebrüder Weiss.

De heftruck is solide ontworpen met een robuust chassis en een stevige bodemplaat die over de gehele lengte onder de batterij doorloopt. Hierdoor blijft de truck onder de zwaarste omstandigheden en bij de meest veeleisende toepassingen in uitstekende staat. Crown gebruikt daar waar het  belangrijk is staal in plaats van kunststof. De stuurassen zijn van massief staal en gietijzer gemaakt en uitgerust met zwaar uitgevoerde conische rollagers. Dit stelt de truck in staat om schokken te trotseren als hij over oneffen oppervlakken en oprijplaten rijdt.

Dit duurzame achterasstuursysteem is gedurende duizenden uren getest. En ondanks het robuuste ontwerp heeft zelfs de vierwielige truck een draaicirkel van bijna 0 graden, zodat hij vrijwel net zo wendbaar is als het model met drie wielen. Het uitstekende zicht op beide voorwielen maakt het nog gemakkelijker om van deze wendbaarheid te profiteren.

Uiterst robuust

Detlef Erdmann is teamleider warehousing bij Carl Kühne KG in Duitsland, een andere klant die de nieuwe trucks heeft getest. Ook hij bevestigt de excellente rijprestaties en ergonomie van de SC 6000 heftruck met contragewicht.

"Met name op hellingen kan de heftruck dankzij de hellingstopfunctie en de automatische snelheidsregeling eenvoudig en veilig manoeuvreren. De mast is uiterst robuust en biedt een grote stabiliteit, zowel in uitgeschoven toestand als onder last. Bovendien zijn de mastovergangen zeer gelijkmatig, zodat onze medewerkers bewegende lasten altijd onder controle hebben. De SC 6000 is een geslaagd voertuig dat ruimschoots aan onze hoge eisen voldoet."

Hefmasten met gekoppelde I-profielen zorgen voor een minimale buiging in de lengte, in de breedte en door torsie. Dit maakt de trucks betrouwbaar in hun prestaties en geeft bestuurders extra vertrouwen tijdens het rijden. De SC 6000 trucks van Crown zijn bovendien uitgerust met hoogwaardige, hittebestendige aandrijfmotoren, speciaal ontworpen om oververhitting te voorkomen zonder het door de motor geleverde vermogen te hoeven beperken.

De door Crown zelf ontworpen en geproduceerde motoren hebben het grootste thermisch bereik in de branche; een voordeel dat ook tot kortere stilstandtijden en lagere kosten voor reserveonderdelen en onderhoud leidt.

Een truck die meedenkt

Het ingebouwde intelligente besturingssysteem geeft de bestuurder precieze controle over de truck en biedt een uitstekende stabiliteit en veel comfort. Het systeem zorgt ervoor dat de snelheid van de SC 6000 op hellingen constant blijft en helpt de bestuurder door de werking van bedieningsfuncties automatisch aan te passen aan het ladinggewicht, de hefhoogte, de stuurhoek en de rijsnelheid.

De kantelsnelheid wordt bijvoorbeeld automatisch beperkt op basis van de vorkhoogte en het ladinggewicht. Onder de vrije hefhoogte kan de bestuurder de mast volledig voorwaarts kantelen en de maximale kantelsnelheid benutten.

Een ander opvallend kenmerk van de SC 6000-serie is het onderhoudsgemak. Dankzij Crown’s gepatenteerde Access 1 2 3® systeembesturing beschikken klanten over betrouwbare realtime diagnose op de truck.

Met het BTS 1000-batterijvervoersysteem, dat één persoon in staat stelt om binnen drie minuten een batterij te vervangen, biedt Crown een allesomvattend concept dat workflows stroomlijnt en voor duurzame, productieve en winstgevende magazijnprocessen zorgt..

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions