Transport Online - Crown lanceert innovatieve C-5 vierwielheftruck met lpg-motor

Crown lanceert innovatieve C-5 vierwielheftruck met lpg-motor

Crown lanceert innovatieve C-5 vierwielheftruck met lpg-motor

MÜNCHEN - Crown, één van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft de innovatieve C-5 vierwielheftrucks met contragewicht en lpg-motor in Europa gelanceerd. De nieuwe serie herdefinieert de lpg-heftruck met een door Crown gebouwde motor en een robuuste aandrijflijn met een levensduur tot wel 20.000 draaiuren.

De geavanceerde technologie is in elk detail zichtbaar, van het innovatieve koelsysteem met dubbele radiator en het ergonomisch ontwerp tot het intelligente stabiliteitssysteem, dat voor een hoge betrouwbaarheid en productiviteitsverhogende efficiëntie zorgt.

Excellente prestaties

C-5 heftrucks van Crown zijn leverbaar met hefvermogens tot drie ton. Ze leveren optimale prestaties tijdens lange werkdagen, onder allerlei weersomstandigheden en zelfs op ruig terrein. De industriële 2,4 liter motor is energie-efficiënt en produceert een minimum aan trillingen. Het tandwielaangedreven kleppenmechanisme maakt het regelmatig vervangen van riemen of aanspannen van kettingen overbodig, terwijl de gesloten rembekrachtiging de ophoping van vuil tegengaat. Dit verlaagt de onderhoudskosten.

Het remsysteem met ronde remblokken en vier-zuiger remklauwen is uiterst duurzaam. De standaard hellingstopfunctie voorkomt dat de truck op een helling achteruitrolt zonder dat het rempedaal constant hoeft te worden ingetrapt.

Terex Trucks Motherwell in Groot-Brittannië maakt al gebruik van de C-5 vorkheftrucks. Afdelingshoofd Kevin Cooper is onder de indruk van de algehele prestaties: "We hadden voor deze toepassing een krachtige truck nodig, want de site is tegen een heuvel gebouwd en  één van onze belangrijkste opslagplaatsen voor grote onderdelen ligt op het hoogste punt. De Crown C-5 levert veel vermogen en voldoende koppel om, ook wanneer de truck zware onderdelen vervoert, de hellingen het hoofd te bieden."

Koeloplossingen

De C-5 serie van Crown is voorzien van een krachtig koelsysteem dat de motor efficiënt koelt. Hierdoor kan de truck beter presteren en verlengt het de levensduur van de motor. Het koelsysteem met dubbele radiator zorgt voor een gescheiden koeling van de motor en de transmissie, in een ontwerp dat de ophoping van vuil tot het minimum beperkt en het warmtebeheer verbetert.

Het on-demand koelsysteem (ODC) van Crown, dat als optie leverbaar is, biedt een combinatie van nauwkeurige ventilatie en radiatorreiniging voor betrouwbare koeling naar behoefte.

"Dit betekent dat de draairichting van de ventilator bij elke motorstart automatisch wordt omgekeerd om de radiator vrij van vuil te maken. Het koelsysteem wordt op basis van temperatuur geregeld, het is dus volledig onafhankelijk van de motorsnelheid en de rijrichting", verklaart Martin Hainge, marketingdirecteur EMEA bij Crown. "En omdat het zo efficiënt is, bieden we vijf jaar garantie op de aandrijflijn als deze met het on-demand koelsysteem is uitgerust."

Veiligheid en comfort

Of ze nu vooruitrijden, een bocht nemen, lasten heffen, laden of lossen, bestuurders kunnen erop rekenen dat de truck elke taak aankan en zich eenvoudig en soepel laat manoeuvreren. Hydraulische hendels met voelbare feedback, het licht te bedienen stuurwiel en de one-touch elektrische parkeerrem met drukknop maken het rijden plezierig.

Het lage contragewicht, de hoge stoel, de voorwaartse positie van de bestuurder, de schuin geplaatste dwarsverbindingen en het open mastontwerp zorgen voor een uitstekend zicht van 360 graden. Zelfs trucks met de unieke volledig gesloten cabine profiteren van dit zicht rondom. De cabine met doorkijkdeuren, schuiframen die naar twee kanten openen, ruitenwissers voor en achter en verwarming biedt het rijcomfort van een personenauto, zelfs wanneer men buiten in extreme weersomstandigheden rijdt.

Het beproefde Intrinsic Stability System™ van Crown bevordert veilig werken door de kantelhoek en vorkhoogte constant te bewaken en de functies van de truck automatisch hierop aan te passen. Onder de vrije hefhoogte kan de robuuste mast met I-profiel volledig voorwaarts worden gekanteld. Wanneer de vorken zich boven de vrije hefhoogte bevinden, wordt de voorwaartse kanteling automatisch beperkt tot twee graden.

De andere ergonomische kenmerken van de C-5, zoals snel en eenvoudig in- en uitstappen, een grote opstap en veel been- en hoofdruimte in de rijpositie, worden zeer gewaardeerd door de bestuurders.Kevin Cooper van Terex Trucks zegt hierover: "De cabine is ruim, gemakkelijk toegankelijk en goed gebouwd, en de verende stoel zorgt voor een rustige en comfortabele rit. De bestuurders geven aan dat de truck stabiel is en zelfs op ruig terrein rustig en gecontroleerd rijdt. We hebben ook geconstateerd dat de Crown C-5 zuinig is. Het brandstofverbruik is duidelijk lager dan verwacht."

De Access 1 2 3® systeembesturing van Crown maakt het mogelijk om voor afzonderlijke heftrucks snelheidslimieten op basis van de rijrichting in te stellen. Dit is ideaal voor magazijntoepassingen. Het systeem is bovendien voorzien van een nauwkeurige brandstofmeter, waarvoor patent is aangevraagd. Deze bepaalt het actuele, gemiddelde en totale brandstofverbruik door de brandstofdruk en -temperatuur te bewaken.

De C-5 serie kan worden uitgerust met cushionbanden of superelastische banden. Deze laatste zijn ook leverbaar in een dubbele uitvoering. Met tientallen opties, voorzetstukken en accessoires kunnen de C-5 heftrucks van Crown zelfs de meest veeleisende en gespecialiseerde toepassingen binnen en buiten aan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions