Clicky

 
Transport Online - Werkstraf en rijverbod voor vrachtwagenchauffeur na doodrijden 13-jarige jongen

Werkstraf en rijverbod voor vrachtwagenchauffeur na doodrijden 13-jarige jongen

Werkstraf en rijverbod voor vrachtwagenchauffeur na doodrijden 13-jarige jongen
22-05-2015 10:50 | Ongevallen | auteur De Redactie

ARNHEM - De vrachtwagenchauffeur die in Buurmalsen twee fietsende kinderen schepte, terwijl hij een aanrijding met een derde wilde voorkomen, heeft toch schuld aan de dood van een 13-jarige jongen door het ongeluk. De rechtbank in Arnhem heeft de 74-jarige man uit Kapel Avezaath vrijdag veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een rijverbod voor een jaar. Ook kreeg hij een voorwaardelijk rijverbod van een half jaar.

De chauffeur reed 3 november vorig jaar langzaam rechtsaf een voorrangskruising op, gefixeerd op een fietsster voor hem waarvan hij het verkeersgedrag niet zo goed kon voorspellen. Toen zij rechtsaf was geslagen en hij optrok, raakte hij een broertje en zusje van 13 en 15 jaar die van links kwamen. Het jongetje overleefde de aanrijding niet en het meisje brak haar voet en scheurde haar enkelbanden.

De man had volgens de rechtbank met zijn 55 jaar ervaring nóg voorzichtiger moeten rijden. Hij kende de drukke weg en wist dat zijn linker spiegel een deel van zijn zicht belemmerde. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,137
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions