Clicky


Vrachtwagenchauffeur overvallen tijdens nep-controle

Vrachtwagenchauffeur overvallen tijdens nep-controle
21-05-2015 19:50 | Criminaliteit | auteur De Redactie

MALSFELD-MOSHEIM(D) - Woensdagavond tussen 20:15 uur en 21:00 uur is op de Duitse B83 een 51-jarige vrachtwagenchauffeur op brute wijze overvallen en beroofd van een onbekend aantal auto-onderdelen.

De 51-jarige vrachtwagenchauffeur reed over de B83 in de richting van Kassel. Toen hij net voorbij de stad Rotenburg was werd hij door een mannelijk persoon met een rood licht naar de parkeerplaats Leimbach Born verwezen.

Op de parkeerplaats stond een zwarte Audi met de kofferbak open. Er liep ook nog een andere man op de parkeerplaats rond.

De 'overvaller' vertelde de chauffeur dat het om een controle ging. Hij vroeg of de bestuurder even in het midden van de vrachtwagen te gaan zitten en of hij even de passagiersdeur open wilde doen.

De vrachtwagenchauffeur deed wat er van hem gevraagd werd omdat hij nog altijd in de veronderstelling verkeerde dat het hier een politiecontrole betrof.

Door de geopende portier besteeg de tweede man de cabine van de vrachtwagenchauffeur. Deze meldde de vrachtwagenchauffeur dat het hier om een overval ging, boeide de man met handboeien en drukte hem op het onderste bed in de cabine. Daarna reden de overvallers met de vrachtwagen weg.

Na ongeveer 20 minuten rijden over een bochtige weg werd de vrachtwagen gestopt in de buurt van Malsfeld-Mosheim. Daar werd een deel van de lading uitgeladen en overgeladen in twee kleine vrachtwagens die al klaarstonden.

De dadders vluchtten vervolgens in de twee kleinere vrachtwagens met onbekende bestemming.

De 51-jarige vrachtwagenchauffeur was uiteindelijk in staat zichzelf te bevrijden uit zijn boeien en rende naar de eerste de beste plaats om de politie te waarschuwen.

Waarschijnlijk bestond de groep overvallers uit zes tot acht personen.

De eerste overvaller is rond de 35 jaar oud en 1.75-1.80m lang. Hij heeft een smal gezicht en is brildragend. Hij heeft kort bruin haar en een slank postuur. De eerste overvaller droeg een groen veiligheidsvest en een groene broek.

De tweede dader is tussen de 30 en 35 jaar oud en 1.75m lang. Hij heeft een rond gezicht en donker, kort haar en een normaal postuur. Deze dader droeg een donkere broek en een donkere jas.

De Duitse politie is op zoek naar getuigen die mogelijk woensdagavond tussen 19:00 uur en 21:30 uur iets gezien hebben op de B83 of in het gebied van Malsfeld-Mosheim. Heeft iemand de Zwarte Audi of de twee kleinere vrachtwagens (mogelijk gehuurd) misschien zien rijden? U kunt contact opnemen met +49 (0)5 681 / 774-0