Clicky


Groeneveld stelt distributeur aan voor Noordoost- en Oost-China

Groeneveld stelt distributeur aan voor Noordoost- en Oost-China
21-05-2015 10:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GORINCHEM - Groeneveld Lubrication Solutions, gespecialiseerd in hoogwaardige automatische smeersystemen en veiligheidssystemen, heeft Shanghai JF Industrial Technologies Ltd. aangesteld als distributeur voor Noordoost- en Oost-China. “Samen met het team van Groeneveld China zal SJF een belangrijke rol spelen in het versterken van de positie van Groeneveld in China, waar wij een groeiende vraag naar onze producten zien,” aldus Henk Groeneveld, president & CEO van de Groeneveld Group, bij de ondertekening van het dealercontract met James Liu, Managing Director en eigenaar van SJF Industrial Technologies.

Als zusterbedrijf van Winner Engineering profiteert SJF van de ruime ervaring op het gebied van industriële smering en afdichtingsproducten. Doordat het bedrijf een onderdeel is van een groep bedrijven met meer dan 115 medewerkers op zeven locaties in Noordoost- en Oost-China, inclusief twee fabrieken in Shanghai, is SJF een sterke partner voor Groeneveld.

Sinds de oprichting in de jaren negentig heeft de onderneming een bestendige groei laten zien. De groep bedrijven van James Liu biedt de commerciële en technologische competenties en kennis die nodig zijn om de klanten van Groeneveld optimaal te ondersteunen, zowel in de na-markt als voor eerste montage bij lokale OEM’s.

Kwaliteitsoplossingen

“De acceptatie van producten en oplossingen van hoogwaardige kwaliteit groeit snel in China. Dit hebben we al gezien met de industriële smering van Woerner en de afdichtingsproducten van James Walker. En we zijn er van overtuigd dat de kwaliteitsproducten van Groeneveld hun waarde zullen bewijzen in tal van segmenten op de Chinese markt”, aldus James Liu.

De succesvolle Chinese ondernemer ziet grote kansen voor de oplossingen van Groeneveld: “De producten van Groeneveld bewijzen over de hele wereld hun waarde. Op trucks en trailers, in de (mijn)bouw, in de agrarische markt, in havens, op het spoor en voor spoorwegonderhoud.

Groeneveld automatische smeer- en oliemanagementsystemen bieden de perfecte oplossing voor allerlei machines op wielen of rupsbanden. Met een verhoogde efficiency, betrouwbaarheid en inzetbaarheid, gecombineerd met lagere onderhoudskosten als belangrijkste voordelen, zijn we ervan overtuigd dat de Chinese markt klaar is voor de hoogwaardige producten van Groeneveld.”

Lokale klanten ondersteunen

Samen met het toegewijde team van Groeneveld China, ziet SJF Industrial Technologies het optimaal ondersteunen van bestaande Groeneveld klanten in China, zowel OEM’s als eindklanten, als hun eerste verantwoordelijkheid en hoogste prioriteit. In de jaren dat Groeneveld actief is in China, is een klantenbestand opgebouwd met grote internationale en lokale producenten, met name van grondverzet- en bouwmaterieel en van port equipment.

Niettemin zal SJF zich vooral ook richten op het uitbreiden van het klantenbestand voor Groeneveld producten. “Ik heb persoonlijk het hoofdkantoor van Groeneveld in Gorinchem, de fabriek in Italië en de organisatie voor Noord-Amerika in Milton (Canada) bezocht, en ik ben overtuigd geraakt van de kwaliteit van zowel de producten als de organisatie.

Samen met de kracht en specifieke kennis van de Chinese markt van onze organisatie, ben ik ervan overtuigd dat we in staat zijn om een snelle en bestendige groei van Groeneveld in China te bewerkstelligen”, onderstreept James Liu, die waardevolle synergie voordelen ziet voor zijn andere bedrijven, Winner Engineering en de afdichtingsproducten van James Walker.