Clicky


Renault zoekt de zuinigste chauffeur van België en Luxemburg

Renault zoekt de zuinigste chauffeur van België en Luxemburg
21-05-2015 10:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BRUSSEL - Renault Trucks werkt op alle fronten aan zuinige voertuigen en aan het verlagen van het brandstofverbruik. In het verlengde hiervan organiseert Renault Trucks voor het derde jaar op rij de Optifuel Challenge. Deze editie worden er twee locaties en twee weekends voorgesteld: in België en Luxemburg. De twee winnaars van deze nationale preselectie mag zich meten met de winnaars van twintig andere landen.

In deze wedstrijd moeten alle deelnemers met een Renault Truck T, die werd verkozen tot ‘International Truck of the Year 2015’, een vast parcours zo zuinig mogelijk afleggen. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, wordt gebruik gemaakt van Optifuel Infomax.

Met deze managementtool kan een enorme hoeveelheid data uit het voertuig gehaald worden, waardoor de trajecten van de deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen worden vergeleken. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig.



Inschrijven

De ‘International Truck of the Year’ is niet zomaar een truck. Het is een truck die rendement verhoogt, zeker met een specialist in zuinig rijden achter het stuur. Chauffeurs kunnen komen bewijzen dat zij er als beste mee overweg kunnen door zich in te schrijven voor de Optifuel Challenge.

De nationale selectie voor België en Luxemburg gaat door van 21 tot en met 23 augustus aan het Museum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde en van 28 tot en met 30 augustus bij Stoll Trucks te Leudelange, Luxemburg. Chauffeurs van beide landen zijn op de twee locaties welkom. Inschrijven kan tot 17 augustus.

Meerdere chauffeurs

“We moedigen via ons netwerk ook grote bedrijven aan, die ook met zuinig rijden bezig zijn, om zich met meerdere chauffeurs in te schrijven”, aldus Guy Gogne, Marketing directeur Renault Trucks BeLux.

Er zullen twee winnaars zijn voor de BeLux. Zij nemen het in de herfst van dit jaar op tegen de andere winnaars in een grote internationale finale om de zuinigste chauffeur ter wereld te worden! Wie daar als beste uit komt wint naast prestige ook tal van prijzen.