Connexxion eerste vervoerder als ‘Supporter van Schoon’

Connexxion eerste vervoerder als ‘Supporter van Schoon’
20-05-2015 13:44 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HILVERSUM - Connexxion gaat actief aan de slag om het openbaar vervoer schoner te krijgen. CEO Bart Schmeink van Connexxion en Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon, hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Connexxion is het eerste openbaar vervoerbedrijf dat zich Supporter van Schoon mag noemen.

Connexxion gaat in samenwerking met NederlandSchoon projecten opstarten die zorgen voor schonere voertuigen, perrons, haltes en pauzeruimtes.

Bart Schmeink: “Een schonere omgeving geeft de reiziger een veiliger gevoel en maakt uiteraard de reis een stuk prettiger. Zwerfafval is niet alleen voor de reiziger, maar ook voor ons personeel een doorn in het oog. Neem een sigarettenpeuk. Die doet er twee tot twaalf jaar over om door de natuur te worden afgebroken. Het is een kleine moeite om een asbak of afvalbak te gebruiken.”

De inrichting van bushaltes is een verantwoordelijkheid van de opdrachtgevers, meestal de provincie of gemeente. Connexxion is al met opdrachtgevers in gesprek over oplossingen om de reizigers te stimuleren afval netjes weg te gooien.Daarvoor is bijvoorbeeld toestemming nodig om afvalbakken op te hangen bij haltes. Connexxion zelf zet cleanteams in om bussen schoon te maken. Een aantal van deze teams is al actief in tal van vervoersgebieden in het land. Hun aantal wordt verder uitgebreid.

Extra aandacht

Met de deelname aan NederlandSchoon vraagt Connexxion extra aandacht voor het beperken van zwerfafval.

Bart Schmeink: “De afgelopen jaren hebben we samen met NederlandSchoon inzichten verkregen binnen het openbaar vervoer als het gaat om schone bushaltes en bussen. We hebben allerlei pilots gedraaid om te leren wat de beste methode is om als Connexxion, samen met de reiziger, ons materiaal en wachtplekken schoon te houden. Het is tijd om de volgende stap te maken en effectief toe te werken naar concrete oplossingen en invullingen.”

Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon, verwelkomt de bijdrage van Connexxion: “Zwerfafval is een probleem dat niet op één manier is op te lossen. Vandaar dat we zo veel mogelijk proberen samen te werken en alle landelijke initiatieven bundelen onder de ‘Supporter van Schoon’ paraplu. Zo maken we een grote vuist tegen zwerfafval. We zijn verheugd dat Connexxion ‘Supporter van Schoon’ is geworden en zich actief gaat inzetten voor een schoon openbaar vervoer. Ze laten hiermee hun lokale en regionale betrokkenheid zien.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden