Clicky


Weekendafsluitingen wegens werkzaamheden op de A59

Weekendafsluitingen wegens werkzaamheden op de A59
20-05-2015 11:24 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN BOSCH - Rijkswaterstaat voert in juni op twee trajecten onderhoud uit aan het asfalt van de A59. Hierdoor wordt de weg van vrijdag 5 juni tot en met maandag 8 juni afgesloten tussen Knooppunt Zonzeel en oprit 32 Made, richting Den Bosch. Van vrijdag 12 juni tot en met maandag 15 juni wordt de weg afgesloten vanaf oprit 33 Oosterhout tot Knooppunt Hooipolder, richting Den Bosch. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Van 5 tot en met 8 juni wordt verkeer op de A59 omgeleid via de A16, de A58 en de A27. Van 12 tot en met 15 juni wordt verkeer op de A59 omgeleid via de A27, lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2015 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.