Transport Online - Verdachten opgepakt voor faillissementsfraude

Verdachten opgepakt voor faillissementsfraude

Verdachten opgepakt voor faillissementsfraude
19-05-2015 19:12 | Faillissementen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De FIOD heeft dinsdag vier woningen in de gemeenten Uitgeest, Zaanstad en Middelburg en een bedrijfspand in de gemeente Zaanstad doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude bij een taxibedrijf in de regio Amsterdam. Vijf verdachten zijn aangehouden. 

Het onderzoek is gestart na aangifte door de curator. De verdenking is dat de verdachten goederen en gelden aan de boedel hebben onttrokken in het zicht van het faillissement. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van zogenaamde katvangers; personen die als directeur/grootaandeelhouder naar voren zijn geschoven vlak voordat het faillissement werd aangevraagd.

Door gebruik te maken van deze katvangers probeerden de daadwerkelijke eigenaren buiten het zicht van de curator te blijven. Er wordt vermoed dat gebruik is gemaakt van vervalste loonstroken en arbeidscontracten waardoor geen loonbelasting en pensioengelden zijn afgedragen. Daarnaast heeft bij het faillissement geen uitlevering van inventaris plaats gevonden aan de curator. In totaal is vermoedelijk voor een bedrag van meer dan één miljoen euro gefraudeerd.

Bij de doorzoekingen en aanhoudingen, welke plaatsvonden onder leiding van het Functioneel Parket, waren 85 opsporingsambtenaren betrokken. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op auto's, computers en administratie. Op twee adressen zijn wietplantages aangetroffen. Deze zijn direct ontmanteld. De aangetroffen hennep is vernietigd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions