Clicky


Potige, bebaarde Ian wordt met steun van transportcollega's vrouwelijke Roxy

Potige, bebaarde Ian wordt met steun van transportcollega's vrouwelijke Roxy [+foto's]
19-05-2015 17:01 | Opmerkelijk | auteur De Redactie

SOUTH MOLTON(GB) - Een potige, bebaarde Britse vrachtwagenchauffeur heeft de grootste afslag van zijn leven genomen nadat hij van man naar vrouw transformeerde met de steun van zijn collega's.

De 63-jarige Roxy Cuthbertson uit het Britse Sout Molton was al meer dan 40 jaar werkzaam als zwaar getatoeërde vrachtwagenchauffeur Ian. Na jaren een dubbelleven te hebben geleid en levend met een groot geheim had hij alle moed bijelkaar geraapt en zijn baas verteld dat hij transgender is. Ian kon niet stoppen met huilen toen zijn baas hem bleek te steunen in zijn beslissing om zich te transformeren tot vrouw.

De collega's van keken wel een beetje raar op toen Ian voor het eerst als Roxy op het werk verscheen: "Wat is hier in Godsnaam aan de hand? vroegen collega's. Ik heb het ze toen uitgelegd. Hun reactie was "Als je maar gelukkig bent."

"Het duurde wel even voor ze mij ook echt Roxy noemden maar nu is dat normaal en ik vind dat geweldig!", vertelt Roxy in een interview aan de Daily Mail.

De collega's hebben Roxy volledig geaccepteerd en verdedigen haar ook wanneer zij onderweg rare opmerkingen naar haar hoofd krijgt.

Roxy wist al van kindsafaan dat ze liever een meisje dan een jongen was. Ze verkleedde zich al toen ze negen jaar oud was in de jurken van haar zus.

"Ik dacht toen nog dat het gewoon voor de lol was. Op die leeftijd weet je niet wat er met je aan de hand is."

Na drie mislukte huwelijken vond Ian het tijd om aan zichzelf te gaan denken en de transformatie naar vrouw te maken. "Ik begon me te verkleden als vrouw en kocht pruiken. Maar alleen wanneer ik uitging. De grootste uitdaging was om ook in mijn werk voortaan als Roxy door het leven te gaan."

"Ik ben eerst begonnen met nagellak op te doen. Toen de collega's vroegen waarom ik nagelak droeg heb ik gezegd dat dat vanwege een weddenschap was. Even later begon ik een pruik te dragen. Ook toen werd ik raar aangekeken en lachten ze me uit."

Uiteindelijk moest Ian op kantoor komen en uitleg geven over waarom hij een pruik droeg tijdens zijn werk.

"Mijn baas reageerde absoluut briljant", aldus Roxy. "Maar in eerste instantie wilde de baas niet dat ik tijdens het werk pruiken droeg."

"Toen de baas mij betrapte op het dragen van een pruik tijdens mijn werk kon ik opnieuw op kantoor komen. Ik werkte al tien jaar voor deze firma en ik vertelde dat ik verscheurd werd door mijn dubbelleven. Ik vertelde dat ik mijn naam bij wet aan het veranderen was van Ian naar Roxy. Hoewel hij me nooit echt zal begrijpen reageerde hij fantastisch en ga ik vanaf die dag als Roxy door het leven."

De geslachtsveranderende operatie zal in september plaatsvinden zodat Roxy ook fysiek volledig een vrouw zal zijn.

Meer foto's van Roxy vindt u hier