Lange files door ongevallen en pechgevallen tijdens ochtendspits

Lange files door ongevallen en pechgevallen tijdens ochtendspits
19-05-2015 09:23 | Algemeen | auteur De Redactie

LIJNDEN - Tijdens de ochtendspits van dinsdag zijn op diverse wegen lange files ontstaan door ongevallen en andere incidenten. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst dinsdagochtend.

Rond 07.45 uur stond er op de A4 richting Den Haag 6 kilometer file nadat er bij Zoeterwoude-Dorp een aanrijding plaatsvond. De brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde niet in te grijpen. Wel is de bestuurder van een auto ter plaatse nagekeken door opgeroepen ambulancepersoneel.

In de andere rijrichting ontstond ook 6 kilometer file vanaf het knooppunt Prins Clausplein.

Op de A6 richting Muiden strandde bij de Hollandsebrug een vrachtwagen met problemen aan de koppelingsplaten. De rechterrijstrook werd afgesloten en er ontstond maar liefst 9 kilometer file.

Ook op de A9 was het raak bij het knooppunt Raasdorp. Daar botsten drie auto's op elkaar met als gevolg 8 kilometer file vanaf het knooppunt Rottepolderplein.

Op de A12 ging het mis vanuit Arnhem naar Utrecht. Daar gebeurde een aanrijding tussen een vrachtauto en drie personenauto's. Tussen Driebergen en Bunnik zijn 3 van de 4 rijstroken afgesloten. Een ambulance werd opgeroepen om eventuele gewonden te verzorgen. Er stond om 08.00 uur maar liefst 11 kilometer file vanaf Veenendaal-West.

Op de A15 Nijmegen - Gorinchem gebeurde bij Tiel-West een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto. De beide voertuigen stonden op de vluchtstrook, maar dit zorgde wel voor 10 kilometer file vanaf Ochten.

Op de valreep kwam er op de A28 van Zwolle naar Amersfoort een vrachtwagen met pech te staan. Bij het knooppunt Hoevelaken is daarom de rechterrijstrook afgesloten. Er ontstond flink wat vertraging in 9 kilometer file vanaf Nijkerk. Verderop botsten tussen Maarn en Soesterberg 4 auto't tegen elkaar. Twee rijstroken zijn afgesloten met als gevolg 5 kilometer file.

In het zuiden van het land werd op de A58 van Eindhoven naar Tilburg een rijstrook afgesloten in verband met een aanrijding tussen drie auto's tussen Oirschot en Moergestel. Om 08.40 uur stonden de voertuigen op de vluchtstrook, maar was er al 6 kilometer file ontstaan vanaf Best.

Mede door deze incidenten is het tijdens de ochtendspits van dinsdag drukker dan normaal. Om 08.20 uur stond er 239 kilometer file op de snelwegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden