Clicky


Aangifte burgemeester Hoes geseponeerd

Aangifte burgemeester Hoes geseponeerd
18-05-2015 19:38 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De aangifte van burgemeester Hoes van Maastricht tegen de heer R. Hasselt en  omroep Powned is geseponeerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt.

Hoes deed in december 2014 aangifte vanwege een blog van Hasselt en een uitzending van Pownews waarin opnames zijn uitgezonden die met een verborgen camera zijn gemaakt. De opnames waren gemaakt door Hasselt zonder Hoes’ medeweten. Volgens het OM is er geen sprake van strafbare feiten.

Hasselt had opnames gemaakt van ontmoetingen tussen hem en Hoes zonder Hoes hiervan op de hoogte te stellen. Enkele opnames heeft omroep Powned in het Pownews van 3 december 2014 uitgezonden. Het opnemen is volgens het OM niet strafbaar omdat Hasselt zelf aan het gesprek deelnam. Daarmee levert het uitzenden van de beelden door Omroep Powned naar het oordeel van het OM evenmin een strafbaar feit op.

Hoes doet daarnaast ook aangifte van smaad en laster tegen Hasselt vanwege een aantal uitlatingen die Hasselt in zijn blog deed. Het OM heeft de uitlatingen van Hasselt beoordeeld en geconcludeerd dat de uitlatingen waartegen aangifte is gedaan voornamelijk waardeoordelen en meningen van Hasselt bevatten en geen beschuldigingen van strafbaar handelen aan het adres van Hoes. Het OM vindt de uitlatingen van Hasselt niet strafbaar. Dit houdt ook in dat omroep Powned niet strafbaar is voor het uitlokken of medeplegen van deze uitlatingen.

Het OM heeft burgemeester Hoes in een persoonlijk gesprek op de hoogte gesteld van de beslissing de heer Hasselt en omroep Powned niet te vervolgen. De heer Hoes heeft aangegeven het niet eens te zijn met deze beslissing. Tegen deze beslissing van het OM kan burgemeester Hoes bij het gerechtshof in Amsterdam een klacht indienen.