Clicky


Werkstraf voor uitspraak vrachtwagenchauffeur: "Kutwijf, flikker op naar je eigen land"

Werkstraf voor uitspraak vrachtwagenchauffeur:
18-05-2015 14:59 | Overtredingen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROERMOND - Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Weert die in maart "Kutwijf, flikker op naar je eigen land" heeft gezegd tegen een bijzonder opsporingsambtenaar (boa) heeft een werkstraf opgelegd gekregen. De rechtbank in Roermond legde hem vandaag een werkstraf van vijftig uur op, waarvan twintig voorwaardelijk. Op 18 maart had de chauffeur de boa geslagen, bedreigd en beledigd. Dat gebeurde in zijn eigen woonplaats Weert.

De man had de boa geslagen en toegebeten: "Kutwijf, flikker op naar je eigen land''. Burgemeester Jos Heijmans van Weert was bij de zaak aanwezig. Hij is het geweld tegen de ambtenaren zat en wilde een punt maken. Hij zei dat de uitspraak hem moed gaf. "Deze zaak was de druppel voor ons. In 2012 waren er 24 agressiemeldingen tegen ambtenaren, in 2013 waren er 22, vorig jaar 32 en dit jaar al zeven tot nu toe. Het gaat om agressie, bedreiging en geweld tegen ambtenaren van onder meer burger- en sociale zaken en boa's.''

De straf die de rechtbank heeft opgelegd is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM liet zwaar meewegen dat agressie en geweld tegen functionarissen in openbare functies steeds vaker voorkomt. Het OM wees daarbij onder meer op het slaan van conducteurs, politieagenten, ambulancemedewerkers en boa's. (Novum)