Clicky


Halfzus Obama spreekt op internationale logistiekconferentie

Halfzus Obama spreekt op internationale logistiekconferentie [+foto]
18-05-2015 14:53 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BERLIJN -  Dr. Auma Obama, de oudere halfzus van de Amerikaanse president Barack Obama, zal spreken op de 32e International Supply Chain Conference. Deze conferentie vindt plaats in Berlijn van 28 tot 30 oktober. Organisator BVL International verwacht meer dan drieduizend deelnemers uit de hele wereld. In 2014 werd deze jaarlijkse bijeenkomst voor logistiek en supplychainmanagement bijgewoond door logistiek managers en deskundigen uit ongeveer veertig landen. Het thema van het evenement dit jaar is A World in Motion.

De vice-kanselier van Duitsland, minister Sigmar Gabriel, zal spreken tijdens de opening van de conferentie. Minister Gabriel is verantwoordelijk voor economische zaken en energie en heeft net een rapport gepresenteerd over 'Versterking van investeringen in Duitsland', een rapport dat zich richt op kwesties die van essentieel belang zijn voor de logistiek.

Topsprekers uit de industrie, handel en logistieke diensten zullen up-to-date informatie en stof tot nadenken geven. De sprekers zijn onder andere Dr. Wolfgang Bernhard, bestuurslid bij Daimler Trucks en bussen, Philipp Schröder, Country Director Tesla Motors, Gisbert Rühl, CEO van Klöckner en Rolf Habben Jansen, directeur van Hapag Lloyd AG.

Auma Obama

Een toespraak die het conferentiethema A World in Motion op een heel bijzondere manier zal belichamen is de toespraak van Dr. Auma Obama op het Gala dat op de avond van de eerste dag van de conferentie wordt gehouden. Dr. Auma Obama is de oudere halfzus van de Amerikaanse president Barack Obama. De Keniaanse is de initiatiefnemer en Chief Executive van de Sauti Kuu Foundation, Strong Voices. Het doel van de stichting is om kinderen in Afrika de mogelijkheid te geven de leiding over hun eigen leven te nemen.

De conferentie beslaat al met al twaalf toespraken, zestien onderwerpen en vier workshops. Ongeveer tweehonderd exposanten nodigen deelnemers uit om in hun stands te praten over hun producten en oplossingen, en er zijn tal van lounges waar de deelnemers hun professionele netwerken kunnen uitbreiden.