Clicky


Goederentrein ramt bus op het spoor in Atlanta

Goederentrein ramt bus op het spoor in Atlanta [+video]
18-05-2015 11:51 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ATLANTA (VS) - Passagiers van een bus in Atlanta (Verenigde Staten) zijn op het nippertje aan de dood ontsnapt. De bus waar ze in zaten kwam vast te zitten op een spoorwegovergang. Net op dat moment kwam er een goederentrein aanrijden. De vijf passagiers die in de trein zaten hoorden dat de trein een waarschuwingssignaal gaf en ze zagen dat het achtereinde van de bus op de rails stond.

Ze schreeuwden naar de buschauffeur dat de trein er aan kwam en hij hen eruit moest laten, maar de chauffeur deed niets terwijl de trein steeds dichterbij kwam.

De passagiers wisten net op tijd uit te stappen. De klap die volgde en de bus in de zijkant raakte, zorgde ervoor dat de buschauffeur uit zijn stoel vloeg, een paar passagiers werden geraakt door rondvliegende wrakstukken. Alle vijf passagiers en de buschauffeur zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Vlakbij de spoorwegovergang zou een verkeerslicht op rood hebben gestaan, de bus moest aansluiten bij het verkeer, maar de chauffeur had er geen rekening mee gehouden dat hij stond te wachten óp een spoorwegovergang.

Een bewakingscamera legde de momenten voor de botsing en de klap zelf vast.