Compleet aanbod op NUFAM bedrijfswagenbeurs in Karlsruhe

Compleet aanbod op NUFAM bedrijfswagenbeurs in Karlsruhe
18-05-2015 11:12 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

KARLSRUHE - Van 24 t/m 27 september 2015 vindt op het beursterrein in het Duitse Karlsruhe voor de vierde keer de bedrijfswagenbeurs NUFAM plaats. Voor de NUFAM 2015 verwacht de beursorganisatie meer dan 350 exposanten op een totale beursoppervlakte van 60.000 vierkante meter. Getoond worden naast bedrijfsvoertuigen in alle gewichtsklassen ook carrosserieën, voertuiginrichtingen, telematica, banden, kranen, werkplaatsinrichting, onderdelen en accessoires.

Ook dit jaar worden alle merken uit de zware bedrijfswagenbranche door hun producenten of importeurs vertegenwoordigd. Groei is er bij de onderdelen carrosserie en aanhangwagens evenals bij de nieuw samengestelde beursgedeeltes ‘Werkplaatsuitrusting, onderdelen en accessoires’ en ‘Innovatiestraat van de telematica’. Nieuw in het nevenprogramma zijn de Dag van de Ambachten op 26 september en het Truck Driver Forum op 27 september.

Groei bij carrosserie en aanhangers

In de categorie carrosserieproducenten zijn onder andere vertegenwoordigd: De Bondt Fahrzeugaufbauten, D-TEC, Frielitz Fahrzeugbau und Zubehör, Hüffermann Transportsysteme, Langendorf, Müller Mitteltal, Reisch Fahrzeugbau en Schwarzmüller. Voor het eerst zijn ook Fliegl Bau und Kommunaltechnik, de Franse carrosserieproducent Bennes JPM, Kempf Fahrzeugbau en SEKA aanwezig.

Compleet aanbod voor de bedrijfswagenwerkplaats

In hal 1 van de NUFAM bevindt zich het ca. 2.000 vierkante meter grote beursgedeelte ‘Werkplaatsuitrusting, onderdelen en accessoires’. Daarmee dekt de NUFAM het gehele aanbod voor de bedrijfswagenbranche af. Naast de reeds in groten getale aanwezige handelsmerken biedt de beurs voor het eerst ook op het gebied van onderdelen een omvangrijk spectrum voor merk-ongebonden werkplaatsbedrijven aan. Onder de werkplaatsuitrusters zijn onder andere Josef Dick, FAMI Deutschland, Winkler Fahrzeugteile en Adolf Würth.

Richt- en testtechniek wordt gepresenteerd door AVL DiTEST, JOSAM en SAXON. Vervangingsonderdelen voor alle toonaangevende voertuigproducenten biedt ST-Templin Automotive met een assortiment van 10.000 producten. ROWEKO presenteert technische onderdelen van kunststof en voor filtertechniek zijn toonaangevende producenten als Donaldson en Williboard Lösing van de partij.

Andere exposanten die voor het eerst in dit gedeelte van de beurs vertegenwoordigd zijn: ALLIGATOR Ventilfabrik, de wereldwijd toonaangevende specialist voor luchtventielen, Otto Nussbaum, een van de wereldwijd toonaangevende producenten van hefbruggen, en VBG Group Truck Equipment, de producent van Ringfeder aanhangwagenkoppelingen.

Vakinhoudelijk nevenprogramma met themadagen

Themadagen over gemeentevoertuigen (24 september), wagenparkmanagement (24 september), ladingszekering (26 september) en telematica (25 september) evenals lezingen en discussierondes over actuele branchethema’s op het beursforum bieden de vakbezoekers toegevoegde waarde en gelegenheid om te netwerken. In het demopark zullen de nieuwste voertuigtechnieken, carrosserieën, aanhangwagens en randapparatuur live in werking worden getoond. Thema’s met betrekking tot beroepschauffeurs staan centraal op het Truck Driver Forum, dat eveneens voor het eerst plaatsvindt.

‘Innovatiestraat van de telematica’ en telematicadag

Toonaangevende bedrijven zoals Dako, idem telematics, LostnFound, m2m Germany en Yellow Fox presenteren zichzelf in de ‘Innovatiestraat van de telematica’. Voor het eerst organiseert de Messe Karlsruhe samen met de mediagroep Telematik-Markt.de de telematicadag op 25 september. Hier worden bezoekers geïnformeerd over innovatieve telematica-oplossingen, praktische toepassingsmogelijkheden en concrete praktijkvoorbeelden voor de transport- en logistieksector.

Nieuw: Dag van de Ambachten op 26 september 2015

Op zaterdag 26 september zal er op de NUFAM voor het eerst een Dag van de Ambachten plaatsvinden. Een vakinhoudelijk programma met lezingen gaat speciaal in op thema’s als de registratie van rijd- en rusttijden voor 2,8 tot 7,5-tonners, de toluitbreiding vanaf 1 oktober 2015 naar 7,5 ton en in dat kader de ambachtsregeling voor digitale tachografen. Verder zullen naast lichte bedrijfsvoertuigen ook voertuiginrichtingen voor specifieke ambachten, zoals de bouw en de elektro-techniek evenals de sanitair, verwarmings- en klimaattechniekbranche te zien zijn.

De NUFAM wordt in Nederland vertegenwoordigd door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden