Clicky


Aziatische luchtvaartmaatschappijen verkopen hun aandeel in Abacus

Aziatische luchtvaartmaatschappijen verkopen hun aandeel in Abacus
18-05-2015 11:04 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

SUBANG (M) - Malaysia Airlines verkoopt haar aandeel van 8,84 procent in Abacus International. Samen met Malaysia Airlines verkopen ook tien andere grote luchtvaartmaatschappijen in Azië hun aandeel. Samen hadden ze een belang van 65 procent in Abacus, de andere 35 procent was al in handen van Sabre Corporation. Die krijgt nu, door de verkoop, ook de andere 65 procent in handen. De verkoop wordt later dit jaar afgerond.

Abacus heeft een toonaangevend wereldwijd distributiesysteem (GDS) en bedient meer dan honderdduizend reisagenten over 59 markten in Azië. Het bedrijf doet wereldwijd zaken met luchtvaartmaatschappijen en hotels. Sabre staat bekend als een wereldwijd actieve 'travel technology company'.

Grootste GPS-provider

De elf luchtvaartmaatschappijen hebben samen Abacus opgestart in 1998, vandaag de dag is het de grootste GPS-provider in Azië. Tegen het einde van 2013 begon Abacus met een strategische evaluatie van de organisatie om te bepalen hoe het bedrijf zich kan blijven ontwikkelen en nog betere service kan bieden aan klanten en partners. Het resultaat van die oefening bleek te zijn dat de aandeelhouders uit de luchtvaart hun gezamenlijke aandeel van 65 procent verkopen aan Sabre.

Sabre wordt als ideale eigenaar van Abacus gezien omdat het een grote kennis heeft van de industrie, werkt met toonaangevende technologie en een grote klantgerichtheid heeft. Dat, en de nodige middelen en innovatie, moet het toekomstige succes van Abacus waarborgen.

Om het belang van Abacus te onderkennen als distributiepartner van luchtvaartmaatschappijen aan reisbureaus, is Malaysia Airlines een nieuwe distributieovereenkomst met Abacus aangegaan om de continuïteit van de GDS-steun te verzekeren.