Clicky


Heffiq en Spijkstaal gaan samenwerken

Heffiq en Spijkstaal gaan samenwerken
18-05-2015 10:38 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VIANEN - Heffiq en Spijkstaal hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De samenwerking houdt in dat Heffiq voor Nederland Spijkstaal elektrotrekkers en platformwagens gaat distribueren en onderhouden.

Uitgebreid leveringsprogramma

Het assortiment Spijkstaal elektrotrekkers en platformwagens is een aanvulling op het huidige leveringsprogramma van Heffiq dat bestaat uit Hyster hef- en magazijntrucks en Kärcher vloerreiningingsmachines. “Met deze aanvulling in ons assortiment zullen we nog beter in staat zijn om aan de intern transport wensen en eisen van onze klanten te kunnen voldoen,” aldus Lex Knol, algemeen directeur van Heffiq. Mede door ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, vermindering van uitstoot en de toegenomen vraag naar elektrische voertuigen, is Spijkstaal een mooie aanvulling op het reeds bestaande intern transport assortiment van Heffiq.

Slim

“Wij waren op zoek naar een partner die de distributie van onze elektrotrekkers en platformwagens in Nederland voor hun rekening kon nemen en hebben die met Heffiq gevonden,” zegt Werner Ghitti, algemeen directeur bij Spijkstaal Elektro BV. “Dankzij de professionele aanpak van het landelijk dekkende sales- en serviceteam van Heffiq en de inzet van krachtige Spijkstaal voertuigen bij haar klanten, zijn zij in staat verdere optimalisatie van logistieke processen te realiseren met als resultaat een verhoging van efficiëntie."

“Door deze samenwerking zijn wij in staat om onze focus te leggen op innovatie en efficiënte productie van kwalitatief hoogwaardige voertuigen vanuit onze moderne productiefaciliteit in Spijkenisse,” aldus Ghitti.

Spijkstaal elektrotrekkers hebben een sleepvermogen van 1 tot 30 ton, een goede ergonomie, passend motorvermogen, voldoende batterijcapaciteit, remvermogen en stabiliteit. De elektrische platformwagens zijn er met verschillende afmetingen en draagvermogens. Door de modulaire bouwwijze zijn verschillende motoren en differentieel overbrengingen beschikbaar, waardoor het Spijkstaal-voertuig aangepast kan worden aan klant specifieke wensen op het gebied van snelheid of trekkracht. De belangrijkste motivatie voor de inzet van Spijkstaal voertuigen is de verhoging van efficiency en de verlaging van de total cost of operations.

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) sinds 1966 in Nederland. Met het breedste product assortiment in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk biedt Heffiq met 140 medewerkers slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport.

Spijkstaal Elektro B.V. bestaat sinds 1938 en is uitgegroeid tot het grootste en bekendste bedrijf op het gebied van elektrische mobiliteit in Nederland. Al 77 jaar ontwikkelt, produceert en onderhoudt Spijkstaal innovatieve producten met een hoge kwaliteit. De voertuigen vinden hun weg naar een groot aantal (inter)nationale klanten.