Toch minder ontslagen bij Giraud

Toch minder ontslagen bij Giraud
08-07-2008 16:43 | Faillissementen | auteur de redactie
IZEGEM - De Franse transportgroep Giraud blijft bij haar plannen om haar vestiging in Izegem te herstructureren in de hoop tegen 2010 weer winst te maken, maar er kan minder personeel afvloeien dan eerst werd gevreesd.

Aanvankelijk wilde Giraud in Izegem negentig van de honderdveertig arbeidsplaatsen schrappen. Drieëntachtig chauffeurs en zeven kantoormedewerkers dreigden hun werk te verliezen. Tijdens de laatste gesprekken met de vakbonden kwam gedelegeerd bestuurder Rudy Everaert echter met nieuwe cijfers. Giraud wil nu eenenzeventig chauffeurs en drie kantoormedewerkers kwijt. Na de herstructurering wil Giraud nog maar 31 voertuigen overhouden - de helft van het huidige wagenpark.

Vrijdag vindt een extra ondernemingsraad plaats en volgende week maandag starten de onderhandelingen over een sociaal akkoord voor de 74 getroffen werknemers.

Johan Opsomer van ACV Transcom Vervoer hoopt dat het aantal ontslagen beperkt kan blijven. 'Giraud-Izegem telt heel wat oudere arbeiders. Een aantal van hen kunnen wellicht met vervroegd pensioen.'


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden