Clicky

 Antonov presenteert nieuwe transportvliegtuigen in Latijns-Amerika

Antonov presenteert nieuwe transportvliegtuigen in Latijns-Amerika
15-05-2015 15:13 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

PERU - Antonov heeft gisteren op SITDEF 2015 in Lima (Peru), één van de grootste tentoonstellingen in Latijns-Amerika, zijn twee nieuwe transportvliegtuigen gepresenteerd: de AN-132 en de AN-178. 

Anotnov toestellen zijn algemeen bekend in Latijns-Amerika. In 1966 werden acht AN-24 passagiersvliegtuigen geleverd aan Cuba. Daarna volgden de leveringen van meer dan 240 AN-24 en AN-28 passagiersvliegtuigen, AN-26 en AN-32 transportvliegtuigen en AN-2 lichtmultifunctionele tweedekkers aan klanten uit Latijns-Amerika. Antonov kreeg een goede reputatie in het gebied; betrouwbaar vliegen onder moeilijke klimatologische omstandigheden. Antonov biedt bovendien aftersales ondersteuning van deze vliegtuigen, in nauwe samenwerking met de luchtvaartadministraties en luchtvaartbedrijven. Daarnaast worden ondernemers geadviseerd over verschillende werkzaamheden aangaande de modernisering en re-uitrusting van hun Antonov-vliegtuigen. 

Rekening houdend met de eigenaardigheden van de Latijns-Amerikaanse markt, bracht Antonov nieuwe transportvliegtuigen onder de aandacht van de vliegtuigoperators. Eén van deze vliegtuigen is de AN-132 licht multifunctionele turbopropvervoer, bedoeld voor het vervoer van verschillende ladingen met een gewicht tot 9,2 t, op korte en middellange afstandsvluchten.

AN-132

Bovendien is de AN-132 in staat om vanuit de lucht levering van goederen uit te voeren op parachuteplatforms en het afwerpen van parachutisten. Het vliegtuig kan ook personeel vervoeren en onder noodsituaties gebruikt worden om zieke en gewonde personen te vervoeren. De AN-132 erft de beste eigenschappen van zijn voorganger: het kan opereren in een warm klimaat en in bergachtige terreinen als gevolg van hoge stuwkracht-gewichtsverhouding.

De AN-132 heeft een 'glazen' cockpit voor twee bemanningsleden en boordsystemen en apparatuur die aan alle moderne normen voldoen. Ingebouwde laden/lossen apparatuur en auxiliary power units bieden autonome werking, zodat ook geland kan worden op onvoorbereide vliegvelden.

AN-178

De AN-178 transportjet met laadvermogen tot 18 t is in staat om effectief te werken in de omstandigheden van de regio. Dit vliegtuig ondergaat momenteel een testprogramma. Het is gemaakt volgens de eisen van de luchtvaart, op basis van de ruime ervaring van Antonov met het beroemde AN-12 transportvliegtuig, de AN-178 gaat dit toestel vervangen.

Het toestel wordt ook uitgerust met systemen en apparatuur van andere levernaciers, zodat het zich maximaal kan aanpassen aan de eisen van specifieke klanten.AN-148 en AN-158 (foto)

Op de tentoonstelling presenteerde Antonov ook familie van de voorgenoemde vliegtuigen: de AN-148 en AN-158 regionale jets. Zij bewezen hun effectiviteit tijdens het uitvoeren van verschillende taken, zoals het vervoeren van passagiers, zieke en gewonde mensen tijdens natuurrampen en het vervoer van VIP's.

Het AN-158 passagiersvliegtuig heeft succesvol tests doorstaan ​​in de hooglanden van Latijns-Amerika. De tests werden uitgevoerd in de luchthavens van Latakunga in Ecuador (2800 m boven de zeespiegel) en La Pas in Bolivia (4000 m boven de zeespiegel). Op dit moment zijn vijf dergelijke luchtvaartuigen actief bij Cubana de Aviacion, een Cubaanse luchtvaartmaatschappij. 

Oekraïne en Latijns-Amerika

Antonov heeft deelgenomen aan SITDEF 2015 om onderhandelingen te kunnen opstarten met de vertegenwoordigers van commerciële luchtvaartbedrijven, ministeries van Defensie van Latijns-Amerika, en de managers van luchtvaartondernemingen. Deze bijeenkomsten kunnen een startpunt van nieuwe gezamenlijke luchtvaartprojecten tussen Oekraïne en Latijns-Amerika worden, gelooft Antonov.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats