Clicky


Ruim 110 kilo cocaïne in vrachtwagen met sinaasappelsap

Ruim 110 kilo cocaïne in vrachtwagen met sinaasappelsap
15-05-2015 14:44 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GREATER MANCHESTER (GB) - Twee mannen uit Greater Manchester in Groot-Brittanië zijn donderdag gearresteerd nadat er cocaïne ter waarde van 15 miljoen Engelse pond werd gevonden in een vrachtwagen met sinaasappelsap.

Een 52-jarige man werd aangehouden in Radcliffe en een 56-jarige man in Longsight. Ook een zestig jaar oude man uit Formby in aangehouden. Ze zitten vast en worden ondervraagd.

De arrestaties volgden op de inbeslagname van een vrachtwagen die in september aankwam bij de haven in Plymouth, vanuit Santander in Spanje. In de vrachtwagen werd meer dan 110 kilo cocaïne gevonden, verborgen naast dozen sinaasappelsap.

Meer dan vijftig National Crime Agency-officieren en Greater Manchester politie-agenten waren donderdag betrokken bij de arrestatie. Dawn Cartwright van de NMA's Border Policing Command: "De operatie heeft een aantal maanden geduurd en volgde op de inbeslagname van een aanzienlijke hoeveelheid klasse A drugs, met een waarschijnlijke potentiële straatwaarde van meer dan vijftien miljoen Engelse pond."

"De drie mannen die we hebben opgepakt worden nu ondervraagd en mijn officieren onderzoeken het bewijs dat we op verschillende adressen hebben verzameld. Ons onderzoek zal worden voortgezet."