Dronken jongens stelen en beschadigen vrachtwagen

Dronken jongens stelen en beschadigen vrachtwagen
15-05-2015 14:00 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ERKRATH (D) - Vier jongens van 14, 16, 17 en 21 jaar hebben in Erkrath in Duitsland een vrachtwagen gestolen en beschadigd. Vanochtend om vijf uur merkte de eigenaar van een bouwbedrijf aan de Ziegeleiweg in Erkrath-Hochdahl de diefstal van één van zijn voertuigen op. Een vrachtwagen van het merk MAN die geparkeerd zou moeten staan op het terrein, was verdwenen.

De eigenaar hoorde ongewone motorgeluiden, ging kijken en zag dat zijn vrachtwagen wegreed richting de Klinkerweg. Bij de vlucht raakte de vrachtwagen een enorme kei, een 'Wackerstein', en sleepte de kei een aantal meters mee. Deze enorme steen veroorzaakte beschadigingen aan de bumper.

De bedrijfseigenaar waarschuwde onmiddellijk de politie, die meteen daarop een zoektocht startte. Zij vonden de beschadigde vrachtwagen op de Falkenberger weg terug. Twee getuigen waren zo attent om de politie erop te wijzen dat zich vier verdachten in een woning aan de Falkenberger weg bevonden. De vier werden in hechtenis genomen.

Uit de eerste onderzoeken bleek dat de veertienjarige, al bekend bij de politie, onder de invloed van alcohol de vrachtwagen gestolen had en erin gereden had. Hij werd gearresteerd en zijn ademtest bleek dat er een waarde van 0,8 promille in zijn bloed zat.

Het onderzoek naar de andere drie verdachten loopt momenteel nog.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden