Transport Online - Zr. Ms. Van Amstel op drugsjacht

Zr. Ms. Van Amstel op drugsjacht

Zr. Ms. Van Amstel op drugsjacht
13-05-2015 16:34 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HELDER - Het multipurpose fregat Zr. Ms. Van Amstel vertrekt zondagmiddag 17 mei vanuit Den Helder voor ruim 4 maanden naar het Caribisch Gebied. Daar voert het schip onder meer counterdrugsoperaties en kustwachttaken uit.  Aan boord zitten 160 bemanningsleden die worden uitgezwaaid door familie en vrienden. Het schip lost Zr. Ms. Zeeland af.

Zr. Ms. Van Amstel wordt ingezet voor het bestrijden van illegale praktijken. De belangrijkste taak van het stationsschip is het uitvoeren van counterdrugsoperaties. Daarnaast zorgt het schip ook voor maritieme presentie in nauwe samenwerking met de Kustwacht Caribisch Gebied en kan het schip ingezet worden voor het verlenen van noodhulp na een orkaanpassage. De bemanning doorloopt daarvoor op Aruba een intensieve ‘disaster exercise’.

Samenwerking

Het M-fregat komt op 1 juni met ceremonieel binnen op Curaçao. Voor het uitvoeren van counterdrugsoperaties werkt het schip samen met een Amerikaans ‘Law Enforcement Detachement’. Dit boardingteam embarkeert met een Amerikaanse helikopter.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions