Clicky


Snelle levering Volga-Dnepr houdt oliefabriek open

Snelle levering Volga-Dnepr houdt oliefabriek open
13-05-2015 16:37 | Luchtvracht | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZÜRICH (Z) - Chapman Freeborn Airchartering en Volga-Dnepr Airlines hebben bijgedragen aan het openhouden van een belangrijke oliefabriek door met spoed een 28-tons rotor van Zwitserland naar Brazilië te brengen.

Een 28-ton rotor werd ingevlogen vanuit Zürich in Ziwtseland naar Salvador in Brazilië in een Volga-Dnepr Ilyushin-76TD-90VD vrachtvliegtuig, gecharterd door Chapman Freeborn namens een olie- en gasindustrieklant.

De fabriek zou moeten worden gesloten wanneer vervangende onderdeel niet op tijd zou kunnen worden geleverd. Specialisten op het kantoor van Chapman Freeborn in São Paulo coördineerden de spoedeisende operatie en regelden speciale ontheffingen die nodig waren voor inklaring in het weekend.



Bijgestaan ​​door Chapman Freeborn collega's in Europa en de professionele loadmasters van Volga-Dnepr, werd de buitenmaatse apparatuur zorgvuldig in het vliegtuig geladen. Dit gebeurde met behulp van een 100-tons kraan, speciaal ingehuurd voor het project.


Maria Faria, Country Manager bij Chapman Freeborn Brazilië: "Ons team werkte met een uiterst strak tijdschema en we zijn blij de operatie met succes te hebben uitgevoerd voor onze klant. Ik zou ook graag Volga-Dnepr bedanken voor haar steun bij het mogelijk maken van de tijdige levering."

"Dankzij onze uitzonderlijke teamwork zijn we erin geslaagd om weer een ​​uitdaging op te lossen, in het voordeel van één van onze belangrijkste en trouwste klanten. De ad hoc transportexpert Volga-Dnepr voldeed met een oplossing op maat aan de behoeften van de klant", aldus Alexander Kartashov, Key Account Executive, Volga-Dnepr Airlines.